Návrhy
      Zpráva
      14. listopadu 2017

Zaměstnanecký kalendář 2018

• Společnost Continental Barum s.r.o. Otrokovice již posedmé vydává v limitované edici Zaměstnanecký kalendář.
      • Tvářemi tohoto kalendáře je každoročně dvanáct vybraných nejlepších zaměstnanců, kteří se významnou měrou přispěli k rozvoji společnosti.
      • Fotografie do kalendáře pro rok 2018 nafotil zlínský fotograf Libor Stavjaník a hlavním motivem je továrna v pohybu.
      • Kalendář, který dostanou darem v omezeném počtu pouze vyobrazení zaměstnanci, případně jejich nadřízení, kteří je do kalendáře nominovali.

Otrokovice, 14. listopadu 2017 – Continental Barum Otrokovice již od roku 2012 vydává limitovanou edici svého originálního kalendáře. Hlavními protagonisty kalendáře je vždy dvanáct vybraných zaměstnankyň a zaměstnanců společnosti, pro které se jedná o jakési nefinanční ohodnocení jejich práce a výkonu pro firmu. Nominace do kalendáře se tedy stává prestižní záležitostí. V letošním roce se můžeme těšit na tři ženy a devět mužů z různých výrobních a servisních provozů a oddělení.

Zaměstnanecký kalendář vznikal již od září 2017 ve výrobních halách, u strojního zařízení, v kancelářích, zasedacích místnostech či dílnách výrobního závodu v Otrokovicích. Letošní kalendář nafotil již podruhé známý zlínský fotograf z ateliéru TOAST Libor Stavjaník, který se o fotografování vyjádřil:

„Obdivoval jsem, jak všichni zaměstnanci na focení spolupracovali. Při focení portrétů v tomto kalendáři jsem se opíral o firemní slogan The Future in Motion. Vše je tedy evidentně v pohybu, aby tím více vynikl portrétovaný subjekt.“

Kalendářů je vytištěno pouze sto, je neprodejný a ani nevisí v každé kanceláři nebo na každém rohu ve firmě. Všechny jsou při slavnostním křtu v předvánočním čase a při prvním odhalení fotografií předány právě těmto vybraným zaměstnancům. Ti je pak mají na památku pro sebe nebo jako vkusný vánoční dárek pro své rodinné příslušníky či blízké.

Libor Láznička, duchovní otec celého projektu k tvorbě zaměstnaneckých kalendářů poznamenává: „Každý kalendář, který jsme zatím vydali, byl ve znamení člověka – našich zaměstnanců. Je to poděkování za jejich odvedenou práci, a jak řekl Tomáš Baťa: Továrna je jen hromada cihel a železa. Život jí dávají lidé.“

Společnost Continental vyvíjí průkopnické technologie a služby pro udržitelnou a propojenou mobilitu lidí a jejich zboží. Tato technologická společnost založená v roce 1871 nabízí bezpečná, efektivní, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. Společnost Continental dosáhla v roce 2016 obratu 40,5 miliard eur a v současné době zaměstnává více než 233 000 zaměstnanců v 56 zemích.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobních a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Meclově, Otrokovicích, Ostravě a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental zaměstnává již více než 20 000 pracovníků.

Dostupné dokumenty

Zobrazit více Zobrazit méně