2019. január 02.

Nagy Mihály a magyarországi Continental csoport országkoordinátora 2019. január 1-től

• Az országkoordinátori feladatkörben a vállalat a magyarországi cégcsoport szintű stratégia megvalósítását irányítja
      • Rábai Dánieltől az országkoordinátori feladatokat Nagy Mihály veszi át
      • A hazai Continental csoport kiemelt helyet foglal el a Continental globális térképén

Budapest, 2019. január 2. - A Continental technológiai vállalat németországi felső vezetése Nagy Mihályt választotta a magyarországi Continental csoport országkoordinátori feladatára. Nagy Mihály 1998-ban került a Continentalhoz, 2008 óta a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ügyvezetője, 2010-2013 között globálisan felelt a vállalat autóipari hűtő-fűtő csőrendszereinek fejlesztéséért, értékesítéséért és gyártásáért, továbbá ugyanezen időszakban a magyarországi országkoordinátori munkakört is betöltötte.

„Megtisztelő a bizalom, hogy az országkoordinátori szerepkörben folytathatom a magyarországi stratégiánk megvalósítását a vezető társaimmal együttműködve. Vállalatunk a mindenkori piaci kihívások mellett stabilan működik, folyamatosan növeljük tevékenységünk volumenét és értékteremtő képességét. A közelmúlt időszaka is ezt igazolja, úgy mint a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitása vagy a debreceni zöldmezős beruházás elindítása, ugyanakkor a nyíregyházi, budapesti, veszprémi és makói gyárainkba is kerültek új projektek. A jövőben szeretnénk folytatni ezt az irányt, amellett, hogy növeljük hatékonyságunkat, rugalmasságunkat és fenntartható jövőképet biztosítunk munkavállalóinknak”- tette hozzá Nagy Mihály, a magyarországi Continental csoport országkoordinátora.

A magyarországi Continental csoport jelenleg 10 hazai lokációban, több mint nyolcezer munkatárssal végez gyártási, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet, kiemelt pozíciót elfoglalva a német székhelyű vállalatcsoport globális térképén. Az egyes magyarországi egységek vezetői egy Continentalként alakítják közös, országos stratégiájukat, mely keretében beruházási és fejlesztési projekteket indítanak, melyek cégcsoport szintű irányítása az országkoordinátor (Head of Focus Country) feladata. Ezt a pozíciót az elmúlt öt évben Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója töltötte be, aki saját elhatározására adta át ezt a szerepkört, mivel a jövőben a gumiabroncs üzletág fejlesztési feladataira kíván koncentrálni.

Elérhető dokumentumok