2017. június 06.

A Continental képzési központot nyit Budapesten diákok és saját dolgozói számára

• 50 fős tanműhelyt nyit Budapesten a Continental középiskolások és saját dolgozói részére
      • Az alapvető technikusi szakmai ismeretek mellett az ipar 4.0 újdonságaival kibővített, versenyképes tudás megszerzésének lehetősége a cél
      • A fejlesztés 180 millió forintból valósul meg, a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján megítélt állami támogatással

Budapest, 2017.06.06. - A Continental Automotive Hungary Kft. szeptember elején nyitja meg új elektronikai technikus tanműhelyét Budapesten. A világ egyik vezető autóipari beszállítója a gyorsan fejlődő és speciális technológia oktatásában vállal aktív szerepet az új műhelyre támaszkodva. A magyar állam a Continental tanműhelyének létrehozásához közel 123 millió forint támogatást biztosít.

„A szakemberhiány és a világ autóipari fejlődése által diktált, folyamatosan átalakuló munkakörök egyaránt sürgették egy ilyen modern tanműhely létrehozását a cégünknél” – fogalmaz Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „A szakképzett, piacképes tudással rendelkező munkaerő képzése ugyanúgy az állam, mint a vállalatok érdeke, ezért örömmel fogadtuk Varga Mihály miniszter úr támogató döntését” – mondja a cégvezető.

Középpontban a dolgozók és tanulók igényei

A cég számára kiemelten fontos, hogy ne csak vezetői és mérnöki, hanem technikusi szinten is a legjobb, legképzettebb munkaerővel dolgozzon együtt. Az 50 fős tanműhely működésénél fő szempont, hogy a résztvevők hasznos tudást szerezzenek meg már a technikusi képzés ideje alatt. A középiskolásokat, illetve a képzésen részt vevő dolgozókat tanulmányi eredményeik függvényében ösztöndíjjal támogatja majd a Continental, a kialakított tanrend pedig a középiskolai nappali képzés, illetve a többműszakos munkarend szempontjait is figyelembe veszi majd.

„A Continental-csoport számára nem újdonság a középiskolákkal való együttműködés. A veszprémi Ipari Szakközépiskola gépész szakmacsoportos technikus tanulói számára már több éve zajlik elméleti és gyakorlati pneumatikus oktatás a Continental támogatásával, de kiváló és intenzív középiskolai kapcsolatokkal bír a szegedi, a váci, a makói és a nyíregyházi telephely is” – összegez Markus Strothjohann, a Continental magyarországi HR vezetője. Annak érdekében, hogy a pályakezdők megfelelő felkészültség és multinacionális környezetben szerzett attitűdök, tapasztalatok birtokában kezdhessék meg a munkát, a Continental csoport minden hazai gyára saját gyakornoki programot alakított ki, ahová a felsőoktatásban tanuló hallgatók csatlakozhatnak.

A Continental AG-ról

A Continental úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2016-ban elérte a 40,5 milliárd eurót. Jelenleg a cégcsoport több mint 227 000 alkalmazottat foglalkoztat 56 országban.

A Continental Magyarországon

A Continental a világ egyik vezető autóipari beszállítója,  Magyarországon hat gyárral egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával.

A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

Elérhető dokumentumok