2018. február 21.

A Continental új elektronikai gyárat létesít Debrecenben

• A zöldmezős beruházás 2018 harmadik negyedévében kezdődik, a gyártás pedig várhatóan 2020 harmadik negyedévében indul
      • A kapacitásbővítést az autóipari elektronika iránti növekvő kereslet indokolja
      • Váltómű vezérlőegységeket és szenzorokat gyártanak majd Debrecenben
      • A 100 millió € értékű beruházás 450 új munkahelyet teremt

Budapest (Magyarország), 2018. február 21. A Continental technológiai vállalat ma bejelentette, hogy egy újabb gyárat létesít Magyarországon, az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon. A közelmúltban pedig döntés született a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról. A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása. Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor. A Continental 100 millió € értékű befektetése a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

José Avila, a Continental Igazgatótanácsának tagja és a Powertrain divízió vezetője elmondta: „Az új gyár kialakítása Debrecenben egy olyan stratégiai döntés, amellyel a Continental tovább erősíti európai jelenlétét azért, hogy még tökéletesebben kiszolgálja a vevők egyre növekvő keresletét az autóipari elektronikai megoldások iránt.”

„Az új debreceni gyárunkkal amellett, hogy megerősítjük jelenlétünket Európában, nemzetközi szinten diverzifikáljuk a csúcstechnológiát képviselő gyárainkat, melyek autóipari elektronikai termékeket állítanak elő. Magyarország Kormányának együttműködésével képesek vagyunk jelentősen kibővíteni a kapacitásunkat és tovább fokozni a technológiai fejlesztéseinket” – tette hozzá Dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental 30 elektronikai gyárának vezetője.

„A vásárlók bizalmát már elnyertük a legmagasabb minőséget képviselő termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, így a tevékenységünket szélesíthetjük a váltómű vezérlő egységek, szenzorok és aktuátorok területén is. A debreceni beruházás is azt bizonyítja, hogy a Continental stratégiai együttműködő partnerként és kiemelt befektetési területként tekint Magyarországra,” – mondta el Rábai Dániel, a Continental csoport magyarországi országkoordinátora.

„Debrecen Magyarország második legnagyobb városaként, valamint a régió középpontjaként vonzó jövőképpel, kiemelkedő infrastruktúrával, aktív gazdasági élettel, és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, így ideális választás a bővülésünkhöz. A döntés tükrözi a cégcsoport bizalmát, pozitív üzenete van a Continental Magyarországon működő szervezetének eddigi teljesítményére vonatkozóan” – mondta Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Kft. ügyvezető igazgatója, és hozzátette: „Magyarország Kormánya, és a város önkormányzata kiváló támogatást nyújtottak a beruházás előkészítése során, így gyors tempóban tudunk előrehaladni, így 2019 közepére befejeződhet az építkezés.”

„A Continental új gyáregységének létesítése egy újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország az autóipari beruházásokat tekintve az egyik legvonzóbb ország Európában. A magyarok szakértelmére, termelékenységére és kreativitására alapozva, illetve a stratégiai földrajzi elhelyezkedésnek és kedvező gyártási költségeknek köszönhetően a Magyarországon jelenlévő autóipari gyártók folyamatosan bővítik tevékenységüket és fejlesztik termékeiket, ami hosszú távú elköteleződést jelent a részükről. A Continental új létesítménye tovább növeli Magyarország versenyképességét, és megerősíti regionális központi pozícióját az autóiparban” – mondta el Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke.

A Continental váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7000 négyzetméteres telephelyen, melyek EU-s piacokra készülnek.

Maradjon kapcsolatban a Continental- lal!
      Számos érdekes betekintést és információt találhat az új debreceni gyárban nyíló munkalehetőségekről a karrier weboldalunkon.
      www.continental-corporation.com/en/career/jobs-at-continental

Elérhető dokumentumok