2016. február 09.

A Continental vállalat Mississippiben építi meg új haszongépjármű-abroncsokat gyártó üzemét

• Haszongépjármű-abroncsok gyártása Észak-Amerikában
      • A Continental vállalat hosszú távon nagyjából 1,4 milliárd dollárt fektet be és 2500 munkahelyet hoz létre
      • A projekt a Continental vezető technológiai vállalat növekedési stratégiájának része

2016 február 9., Hannover  A Continental vezető technológiai vállalat Mississippiben fogja felépíteni új üzemét, mely biztosítja jövőbeli a gumiabroncs üzletág növekedését az észak-amerikai piacon. A Continental Tire the Americas, LLC (CTA) megállapodást kötött Mississippi állammal a haszongépjármű-abroncs gyártó üzem helyéül szolgáló terület megvásárlásáról. A Continental vállalat hosszú távon körülbelül 1,4 milliárd dollárt fog befektetni az üzem létrehozásába, amely, ha a következő évtized elejére eléri teljes kapacitását, akkor 2500 alkalmazottnak fog munkát biztosítani. Az új gyártóüzem a Mississippi állambeli Clinton város közelében, egy zöldmezős területen fog felépülni.

„A projekt része a globális növekedési stratégiánknak. Első lépésként az új üzem speciálisan azt a célt szolgálja, hogy növeljük haszongépjármű-abroncs üzletágunkat Észak-Amerikában” mondta Nikolai Setzer, a Continental vállalat igazgatótanácsának gumiabroncsokért felelős tagja. „Az új amerikai abroncsüzem bejelentése már a második ilyen a Continental csupán ötéves amerikai működése alatt. Az elkövetkező években erős üzleti növekedéssel számolunk.” A vállalat még nem hozta nyilvánosságra az építkezés kezdési dátumát, de a piac ritmusának megfelelően a következő pár hónapban meg fog valósulni az alapkőletétel. A tervek szerint a haszongépjármű-abroncsok gyártása 2019. év végén indulhat el.

Az elmúlt öt évben a 'the Americas' területen a Continental vállalat abroncs üzletágának növekedés folyamatosan meghaladta a piaci átlagot. „Továbbra is érzékeljük ügyfeleink haszongépjármű-abroncs termékeink iránti igényétt,” hangsúlyozta Dr. Andreas Esser, elnökhelyettes és haszongépjármű-abroncs üzletág vezetője. „Ez az új kamion és busz abroncsokra ugyan úgy igaz, mint felújított termékekre, mely jelenleg a 'the Americas' területen meg is haladja meglévő kapacitásainkat,” mondta.

„Szolgáltatásaink bővítésével és az általános üzemi költségek csökkentése által csapatunk az elmúlt években keményen dolgozott azért, hogy hozzáadott értéket termeljen a haszongépjármű flottát üzemeltető ügyfeleink számára,” mondta Paul Williams, elnökhelyettes, Continental haszongépjármű-abroncs üzletág, 'the Americas'. „Ennek eredményeképpen folyamatosan határozott növekedést, és haszongépjármű-abroncsaink iránti növekvő keresletet tapasztalunk. Növekedésünk tervezése során úgy ítéltük meg, hogy ez a gumiabroncs üzem a képzett munkaerő és az ideális elhelyezkedés és infrastruktúra révén jelentős előnyöket fog biztosítani számunka a jövőben. Mississippi állam kiváló üzleti környezetet alakított ki és a helyszín megfelelt a növekedéssel kapcsolatos összes rövidebb és hosszabb távú elvárásunknak.”

A nemzetközi autóipari beszállító, abroncsgyártó és ipari partner Continental vállalat jelenleg világszerte tíz kamion- és busz-gumiabroncs gyártóüzemmel rendelkezik. A ma bejelentett beruházás a gumiabroncs üzletág növekedési stratégiájának részét képzi, melynek célja a globális termelési volumen növelése és az ügyfelek ellátása kiváló minőségű termékekkel. Az amerikai fejlesztések mellett, a globális kereslet hosszú távú hatékonyabb kielégítése érdekében a Continental gumiabroncs részlege nemrég Oroszországban, Kínában és Európában is növelte gyártási kapacitásait.

A Continental 2016-ban kezdi meg a telephely fejlesztését és az üzem építése várhatóan 2018-ban indul meg. A telephely mérete meghaladja a 400 hektárt, mérete és elhelyezkedése kiválóan alkalmas az üzem fokozatos növekedéséhez.

Elérhető dokumentumok