2020. július 20.

2020 második negyedéve: az eredmények meghaladják a tőkepiaci várakozásokat

• Összevont árbevétel: 6,620 milliárd euró / korrigált EBIT árrés: -9,6 százalék
      • Szabad pénzforgalom az akvizíciók és a leválasztás hatásai előtt: -1,782 milliárd euró (2019 Q2: -29 millió euró)
      • A Continental jelenleg továbbra is tartózkodik a 2020-as üzleti évre vonatkozó előrejelzés megadásától

Budapest, 2020. július 20. - A Continental a mai napon kötelező tájékoztatás során közzétette a 2020-as pénzügyi év második negyedévére vonatkozó, előrejelzéseken alapuló kulcsfontosságú adatait. Az eredmények meghaladják az elemzők jelenlegi átlagos becsléseit. Ennek megfelelően a jelenlegi pénzügyi év második negyedévének összevont árbevétele 6,620 milliárd eurót tett ki, a korrigált EBIT árrés pedig -9,6 százalékot ért el. Az előző év azonos időszakához képesti organikus növekedés (a konszolidálási módosításokkal és árfolyamhatásokkal korrigálva) -39,8 százalék lett.

Az Automotive Technologies csoportszektor árbevétele 2,560 millió eurót ért el, a korrigált EBIT árrés -18,1 százalék volt. Az organikus árbevétel-növekedés 45,6 százalék lett.

A Rubber Technologies csoportszektor 2,962 milliárd euró árbevételre tett szert, amíg a korrigált EBIT árrés 1,2 százalékot, az organikus árbevétel-növekedés pedig -33,1 százalékot ért el.

A Powertrain Technologies csoportszektor 1,131 milliárd eurós árbevételt generált, -16,3 százalékos korrigált EBIT árréssel, és -40,8 százalékos organikus árbevétel-növekedéssel.

2020 második negyedéve után a szabad pénzforgalom az akvizíciók és a leválasztás hatásai előtt -1,782 milliárd eurót tett ki (2019 Q2: -29 millió euro). Ezt a csökkenést leginkább az előző évhez viszonyított alacsonyabb EBIT érték, valamint a negatív működőtőke hatások okozták. Ez utóbbi az elmúlt hetekben érzékelhető árbevétel-ingadozás eredménye, és a várhatóan ismét semlegessé fog válni, amennyiben az üzleti trend folytatódik.

2020. június 30-án a Continental likviditási tartalékai összesen több mint 10,1 milliárd eurót tettek ki, amely mintegy 2,5 milliárd eurónyi készpénzből és készpénznek megfelelő eszközökből, valamint körülbelül 7,7 milliárd eurónyi lekötött, kihasználatlan hitelkeretből állt. 2020 első negyedévének végén a likviditási tartalékok 6,8 milliárd eurón álltak. A vállalat így tehát tovább erősítette likviditását a második negyedévben. Májusban és júniusban a Continental három kötvényt bocsátott ki összesen több mint 2,1 milliárd euró értékben, emellett pedig 3 milliárd euróval növelte hitelkeretét törzsbankjainál.

Noha az üzleti helyzet jelentősen javult a második negyedév során, a környezetet továbbra is komoly bizonytalanság jellemzi a folyamatban lévő koronavírus-járvány miatt. Így tehát továbbra is nehéz felmérni a termelésre, az ellátási láncra és a keresletre gyakorolt esetleges további káros következményeket. Mindennek tükrében a Continental jelenleg továbbra is tartózkodik attól, hogy megadja a 2020-as üzleti évre vonatkozó kitekintéseit.

A Continental 2020. augusztus 5-én fogja közzétenni a 2020 első felére vonatkozó időközi jelentését.

Elérhető dokumentumok