Ismerkedjen meg a Continental Vállalat legfrissebb sajtóközleményeivel.

Áttekintés
      Sajtókapcsolatok

2022. augusztus 02.

A Mercedes-Benz Continental abroncsokkal szereli fel a teljesen elektromos EQB-t

• OEM-besorolást kapott az EcoContact 6 és a WinterContact TS 850 P
      • A Continental a világ tíz legsikeresebb elektromos járműgyártója közül hetet lát el gyári gumiabroncsokkal

Budapest, 2022. augusztus 2. - A Mercedes a Continental prémium termékeivel szereli fel az EQ sorozat új, teljesen elektromos SUV-ját. Az új EQB 19 colos EcoContact 6 abroncsokon fog kigurulni a gyárból. A Mercedes továbbá a rendkívül biztonságos WinterContact TS 850 P Continental téli gumiabroncsot is alapfelszerelésként kínálja.

Az EcoContact 6 nyári abroncsot nemcsak kiemelkedő energiahatékonyság, hanem kiváló kezelhetőség és fékezés során nyújtott teljesítmény jellemzi. A Continental 15 százalékkal csökkentette az EcoContact 6 gördülési ellenállását a korábbi változatához képest. A speciálisan kifejlesztett gumikeverék minimálisra csökkenti a súrlódást, amikor a gumiabroncs az útfelülettel érintkezik, ami azt jelenti, hogy az abroncs kevesebb energiát nyel el, és ennek következtében csökken a gördülési ellenállás. Az EcoContact 6 a közelmúltban bizonyította energiahatékonyságát a német Auto Zeitung autós magazin által szervezett nyári gumiteszten (2022. júniusi lapszám), ahol kilenc európai, ázsiai és amerikai versenytársat utasított maga mögé a gördülési ellenállást mérő teszten. Ezen kívül az abroncs kiváló kanyarodási stabilitást biztosít, még nagy sebességnél is. A futófelület profilja folyamatosan alkalmazkodik az útfelülethez, így biztosítva a gumiabroncsok hosszabb élettartamát.

A Mercedes EQB vásárlói a rendelés leadásakor a hozzáillő téli abroncsokat is kiválaszthatják. A Continental ehhez a WinterContact TS 850 P-t ajánlja. Ennek a gumiabroncs-sorozatnak a futófelülete számos blokkot és hosszanti irányba elhelyezett kapaszkodóélt tartalmaz, amelyek jobb tapadást és rövid féktávolságot biztosítanak havas és vizes útfelületen.

A Continental gumiabroncsokkal való biztonságos vezetést a runflat technológia támogatja

A Mercedes EQB-hez tartozó WinterContact TS 850 P alapjáraton tartalmazza a Continental runflat technológiáját, ami az EcoContact 6-hoz is választható. Az abroncs sérülése esetén a technológia megakadályozza, hogy az oldalfal az út és a felni közé szoruljon, amelynek következtében a gumi máskülönben lecsúszhatna. Az autóvezetők így akár 80 km-t is megtehetnek, amíg egy szervizbe érnek.

Autógyártók világszerte támaszkodnak a Continentalra, mint elsőszámú gumiabroncs beszállítóra. Európában csaknem minden harmadik autó Continental abroncsokkal felszerelve gördül le a futószalagról. A Continental a világ tíz legsikeresebb elektromos járműgyártója közül hetet lát el gyári gumiabroncsokkal.

Az alábbi termékek és méretek kapták meg számos országban az alapfelszereltség besorolást a Mercedes EQB-hez:

EcoContact 6, 235/50 R19 103T XL
      WinterContact TS 850 P SSR, 215/60 R18 102T XL