2020. március 31.

Lóránd Balázs a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjának új vezetője 2020. április 1-től

Budapest, 2020. március 31. -  A német technológiai vállalat, a Continental ADAS üzletágának menedzsmentje Dr. Lóránd Balázst nevezte ki a budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetőjének.

Dr. Lóránd Balázs 2018-ban csatlakozott a céghez, és eddig a mesterséges intelligencia adatok menedzselését és az infrastruktúra csoport munkáját irányította.

A központ korábbi vezetője, Jens Brüning visszatér a német ADAS központba, miután a kiküldetése 2020 márciusával véget ér, amelynek egyik fő célja az első mesterséges intelligencia fejlesztő központ megnyitása volt Magyarországon. A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2018. január 30-án bejelentette, hogy a Continental 100 új munkahelyet hoz létre képzett szakértők és diplomások számára a mesterséges intelligencia területén Budapesten, a Magyar Kormány támogatásával.

„A magyar emberek rendkívüli tehetségének és az ország kiváló K+F potenciáljának köszönhetően sikeresen megnyitottuk Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központunkat, amely úttörő megoldásokkal segíti a fejlett vezetéstámogató rendszerek kialakítását” - hangsúlyozta ki Jens Brüning. Emellett azt is kijelentette, hogy a „Budapest szívében elhelyezkedő 1400 m2-es irodánk versenyképes és inspiráló lehetőségeket kínál olyan szakembereknek, akik elkötelezetten és motiváltan szeretnék formálni a mobilitás jövőjét.”

A központ új vezetője, Dr. Lóránd Balázs felhívta a figyelmet az önvezető autók technikai kihívásaira is: „A járművek környezetének felmérése kiemelten fontos feladat a fejlett vezetéstámogató rendszerek esetében. Akárcsak az embernek, a rendszernek is észlelnie kell a közlekedés többi résztvevőjét, az utat és a lehetséges akadályokat. Az ilyen rendszerek kialakítása rendkívül összetett feladat és számos különböző építőelemből áll. Mindehhez rendelkezünk a szükséges szakmai kompetenciákkal és egy elkötelezett csapattal Budapesten, akik támogatnak minket a céljaink elérésében. Emellett mögöttünk áll az a stabil háttér, amit a közel 150 éves nemzetközi vállalat nyújt nekünk: a Continental.”

Elérhető dokumentumok