2020. május 11.

A Continental antibakteriális borítóanyagot szolgáltat egy ideiglenes kórháznak Hannoverben

Budapest, 2020. május 11. - A Continental technológiai vállalat gyorsan reagálva a felmerülő igényre 50 mobil betegágyra elegendő antibakteriális borítóanyagot szállított le, amire most nagy szükség van a COVID-19 világjárvány közepette. Az ágyakat az Alsó-Szászország tartomány és a Hannover régió által közösen felállított ideiglenes kórházban fogják alkalmazni, melyet a tartomány fővárosának vásárterén hoztak létre. Az enyhébb koronavírusos fertőzötteket fogják itt kezelni, amennyiben a kórházakban nincs elegendő hely.

Egészségügyi és biztonsági hozzájárulás

Az ágyak matracainak felső és alsó részét is teljes mértekben a skai Pandoria Plus szintetikus kárpitanyaggal vonták be, amit a Continental a weißbachi üzemében hoz létre. A bielefeldi székhelyű K.H. Dewert vállalatnak 185 méterre volt szüksége az 1,4 méter széles anyagból. A Dewert szűkös határidőn belül gyártott le 50 betegágyat a sürgős hannoveri megrendelés számára. „Örömmel tölt el minket, hogy ilyen gyorsan segítséget tudtunk nyújtani, és ezzel hozzá tudtunk járulni az egészségügyi és biztonsági felszerelések biztosításához” – magyarázza Bruno Lehmann, a Continental kárpitanyagainak és bútorbevonatainak felelőse.

A szállításra és ápolásra alkalmas ágyakon a mentő által hozott betegeket további kezelésre lehet szállítani. „A Continental anyaga ideális ehhez a feladathoz” – állítják a Dewert vezérigazgatói, Ralf és Jörg Dewert. Az anyagot kifejezetten az egészségügyi és higiéniai szektor számára fejlesztették ki, az orvosi eszközökre vonatkozó összes hatósági előírásnak megfelel. A felület felszíne megakadályozza, hogy azon baktériumok és más mikroorganizmusok szaporodjanak. Az antibakteriális hatást a JIS Z 2801 szabványnak megfelelő tesztek igazolják. A skai Pandoria plus emellett különösen ellenálló a fertőtlenítőszerekkel szemben, így a koronavírus megbízhatóan kiküszöbölhető az anyag felületének rendszeres fertőtlenítésével. Továbbá a testnedvek, például az izzadság, a vér és a vizelet sem tesz kárt az anyagban. Tisztítása egyszerű, kopás- és szakadásálló, valamint rendkívül tűzálló is a DIN EN 1021 1+2 és a DIN 4102 (első rész, B2) szabványoknak megfelelően.

A kissé textúrázott felületű és rendkívül kellemes tapintású bőrbarát anyag korábban már bizonyította érdemeit kórházakban, orvosi rendelőkben, wellness központokban és edzőtermekben.

Rekordidő alatt alakították ki a kórházat

Az 500 ágyas ideiglenes vészhelyzeti állomás felhúzása mindössze pár hetet vett igénybe Hannoverben. Az építkezés felgyorsítása érdekében önkéntes tűzoltók, hulladékszállítók, a hannoveri kórház személyzete, valamint a német szövetségi hadsereg katonái is segítséget nyújtottak. A Continental is gyorsan reagált: nyolc nappal a kríziscsoport kérelme után a Dewert már le is tudta szállítani mind az ötven betegágyat.

Elérhető dokumentumok