2020. március 20.

A Continental budapesti gyára lett az Év Beszállítója 2020-ban

Budapest, 2020. március 20. - Az „Év Beszállítója 2020” díjat azzal a céllal hívta életre az Autós Nagykoalíció, hogy a hazai és a nemzetközi autógyártók kifejezhessék elégedettségüket a Magyarországon autóipari komponenseket gyártó beszállítóikkal kapcsolatban. A elismerést az idei évben a Continental budapesti gyára is kiérdemelte.

Az Év Beszállítója díj alapítói felkeresték a legtöbb európai autógyártót azzal a céllal, hogy jelöljék meg azokat a magyarországi beszállítókat, akiket az elmúlt év során a legmegbízhatóbbnak találtak. Az Év Beszállítója 2020 elismerés egyik nyertese a Contiental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára, amely 2019-ben ünnepelte alapításának 30. évfordulóját. A vállalatot a gyártó szektorban elért úttörő megoldásaiért tavaly Magyarországon az Év Gyára 2018 díjjal is elismerték, és a hazai gazdasági életben a legsikeresebb Ipar 4.0 mintagyárként is ismert. A technológiai vállalat beszállító tevékenysége a modern autóipar három legfontosabb megatrendjét fedi le: automatizált vezetés, hálózatba kapcsolódó járművek és elektomobilitás.

A gyár kezdetekben komfort-elektronikai termékek gyártásával foglalkozott, majd folyamatosan új termékcsoportokat vezettek be, mint például a 2001 óta gyártott kiváló minőségű fékrendszer vezérlőelektronikák, melyek óriási sikert hoztak, így nemrég egyik legmodernebb termékük elérte a 40 milliós darabszámot. A cég az elmúlt 3 évben sikeresen tovább bővítette termékpalettáját internetes kommunikáció és infotainment témakörben, ami telematikai vezérlőegységek, kijelzők és  multimédiás eszközök valamint műszarfalak gyártását jelenti. Emellett a cég harmadik pillére az elektromobilitás, teljesen elektromos meghajtású és hibrid járművek invertereit és vezérlését gyártják, például „World Car of the Year 2019” nyertesének, a Jaguar I-Pacenek a teljesítményelektronikája is Budapesten készül. Ugyancsak itt gyártják a világ első szériában gyártott 48V-os BSG termékeit, melyekkel 20%-os károsanyag kibocsátás érhető el, minimális költségnövekedéssel.

A Continental budapesti gyára nem csupán hazánkban, de világszinten is a vállalat egyik leginnovatívabb egysége. A gyár alapfilozófiája a megbízhatóság és a versenyképesség, melyet folyamatos innovációval és munkatársaink emberközpontú vezetésével  érünk el. Minden nap azon dolgozunk, hogy partnereinket a lehető legnagyobb szakértelemmel tudjuk kiszolgálni

- mondta el Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti ügyvezető igazgatója. „Az Év Beszállítója 2020 díj egy nagyon megtisztelő visszajelzés a legnagyobb autógyártók részéről, amely ismételten megerősít minket abban, hogy érdemes a munkatársaink és a folyamataink fejlesztésébe invesztálni, és újabb erőt ad ahhoz, hogy a mostani nehéz piaci viszonyok között is maximálisan helytálljunk!”- tette hozzá Dr. Keszte Róbert.

Elérhető dokumentumok