2020. december 21.

Munkafolyamatok korszerűsítése és infrastrukturális fejlesztések a Continental budapesti és veszprémi gyáraiban

• A Continental beruházása Budapesten és Veszprémben megteremti a következő generációs, high-tech menetbiztonsági termékek gyártásának lehetőségét
      • Balesetmentes közlekedést elősegítő termékek gyártása valósul meg a közel 26 milliárd forint értékű beruházásból
      • A fejlesztés biztosítja a fejlett technológiákat a Continental „jövő gyára” víziójának eléréséhez

Budapest/Veszprém, 2020. december 21. - A Continental technológiai vállalat és  Magyarország Kormányának képviselői december 2-án közösen bejelentették a közel 26 milliárd forint értékű beruházás elindítását, mely 30%-os vissza nem térítendő kormányzati támogatással valósul meg 2021-2022 között a vállalat budapesti és veszprémi gyárában. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, D. Kovács Róbert Antal, Budapest X. kerületének polgármestere és Dr. Keszte Róbert, a budapesti Continental ügyvezető igazgatója, akik a vállalat több, mint 30 éves magyarországi működésének egy meghatározó mérföldköveként említették a beruházást.

A befektetés az érintett gyárak versenyképességét erősíti azáltal, hogy hozzájárul a vállalat magasan digitalizált és automatizált, úgynevezett „jövő gyára” víziójának eléréséhez. A budapesti és a veszprémi gyártási tevékenység magában foglalja a következő generációs elektronikus vezérlőegységeket, érzékelőket, digitális utastér-kijelzőket és az újgenerációs fékrendszereket, amelyek az automatizált vezetési megoldások szélesebb körű alkalmazásán keresztül a biztonságos közlekedés elősegítését szolgálják. Már stabil alapokra lehet tovább építeni, köszönhetően a gyárak versenyképes termelési képességének, a veszprémi tesztpálya bővítésének és az R&D tevékenység kiterjesztésének az elmúlt évek teljesítményeként.

A Continental kimagasló eredményeit az elmúlt időszakban is már több alkalommal elismerték az „Év Gyára” díjjal két egymást követő évben 2018-ben és 2019- ben, idén tavasszal az „Év beszállítója 2020“ díjazottjai között is szerepelt, továbbá hazánkbán ipar 4.0 mintagyárként vállalt szerepet a hazai gazdasági szereplők technológiai felzárkóztatásában.

„Vállalatunk versenyképesége munkatársaink kompetenciáján, termékeink minőségén és folyamataink hatékonyságán múlik. Az autóipar jelenleg az elmúlt 70 év legnagyobb átalakulásán megy keresztül. Ebből azok a cégek jönnek ki győztesen, melyek képesek versenyelőnyt kovácsolni a digitalizációból mind a termékeik és szolgáltatásaik megújításával, mind pedig a gyártási folyamataik egyszerűsítésével. A ma bejelentett beruházás csúcstechnikájú termelő berendezések beszerzését jelenti, amelyekkel tovább haladunk jövőképünk felé, azaz a balesetmentes közlekedést lehetővé tevő, önvezető, az internetre kapcsolódó és elektromosan meghajtott járművek rendszereit gyártjuk inspiráló technológiákkal” - fogalmazott Dr. Keszte Róbert, a budapesti Continental ügyvezető igazgatója.

„A tudásunk, a szakembereink és az infrastruktúránk már rendelkezésre áll ahhoz, hogy a teljes értékteremtési értékláncot lefedjük a fejlesztéstől a gyártáson keresztül a tesztelésig. Egy ilyen adottságot mindenképpen meg kell tartani, lehetőség szerint még akár fejleszteni is, amihez a mostani beruházásunk lehetőséget teremt” - tette hozzá az új beruházás bejelentésekor Pápai Tamás, a veszprémi Continental ügyvezető igazgatója.

Elérhető dokumentumok