2019. augusztus 30.

A budapesti Continental az „Év Gyára” díjjal ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját

• A Continental munkatársai és vezetőségének tagjai, illetve kormánytisztviselők is csatlakoztak a jelentős mérföldkő megünnepléséhez
      • Az elmúlt 10 évben a Continental több mint 500 millió eurót fektetett be Magyarországon
      • A technológiai vállalat budapesti gyára elnyerte az „Év Gyára 2018” díjat
      • A budapesti Continental Automotive Hungary Kft. tovább halad az úton, hogy a jövő csúcstechnológiájú gyárává váljon

Budapest, 2019. augusztus 30. - A Continental technológiai vállalat budapesti gyára a mai napon ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját.

A cég elektromos vezérlőegységeket, meghajtó és mechatronikai rendszereket, kijelzőket és infotainment rendszereket gyárt világszerte meghatározó autómárkák számára és a Continental Chassis and Safety, Interior, Powertrain divíziói részére. Mindezt a legmodernebb és leginnovatívabb technológiák alkalmazásával teszi.

A Continental vezetőségének tagjai, illetve kormánytisztviselők is csatlakoztak a német vállalat hazai munkatársaihoz, hogy közösen ünnepeljék meg az elmúlt három évtizedben elért jelentős eredményeket. A budapesti gyár a Continental tíz magyarországi lokációinak egyike, amely üzleti tevékenyége folyamatosan fejlődött az elmúlt évtizedek során.

A cég budapesti telephelye idén elnyerte az „Év Gyára 2018” címet, továbbá Ipar 4.0 Mintagyárként is ismert, emellett pedig mentor gyárként segíti a Continental újabb hazai beruházásait. A tevékenységük az autóipar három legfontosabb megatrendjét fedi le: elektromobilitás, az automatizált vezetés és az internetre kapcsolódó járművek.

A gyár kezdetekben elektronikai termékek gyártásával foglalkozott, amelyet folyamatosan, számos új termékcsoporttal bővítettek, mint például a kiváló minőségű fékrendszerek, melyek óriási sikert hoztak, így nemrég elérte az egyik legmodernebb termékük a 40 milliós darabszámot. A gyár Interior divízióval való bővítése során műszerfalak és kijelzők széles választékának gyártásával kezdtek el foglalkozni. Emellett a budapesti HEV (hibrid meghajtási egységek) üzletág gyártja a Jaguar I-Pace innovatív teljesítmény elektronikáját és a Jeep Wrangler új eTorque lágy hibrid rendszerét, mely tevékenységek egyértelműen demonstrálják a budapesti gyárban rejlő képességeket és lehetőségeket.

A budapesti gyár világszinten a Continental AG egyik leginnovatívabb vállalata. Mióta a budapesti telephely a Continental tulajdonában van, folyamatos fejlesztésekkel elértük, hogy a világ élvonalában álljunk, mint egy igazi csúcstechnológiájú, innovatív egység, és hogy kiváló minőségű termékeket biztosítsunk intelligens folyamatok révén

- mondta el Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt évtizedben több mint 500 millió eurót fektetettünk be Magyarországon, és csak a budapesti telephelyünkön több mint 2000 embert foglalkoztatunk napjainkban. Ez kiválóan bizonyítja magyarországi tevékenységünk stratégiai jelentőségét, így a 30. évforduló mai ünneplése valóban fontos mérföldkőnek számít a vállalat életében

- mondta el Dr. Sami Krimi, a Continental AG Központi Elektronikai Gyárainak vezetője.

Elérhető dokumentumok