Fahnen
      Sajtóközlemény
      2022. január 31.

Kalmár Ákos a magyarországi Continental csoport országos HR vezetője 2022. február 1-től

• Kalmár Ákos Sarah Fachet-től veszi át az országos HR vezetői feladatokat
      • A cégcsoport szintű HR stratégia megvalósításáért felel

Budapest, 2022. január 31. - A Continental technológiai vállalat hat év után magyar vezetőt bízott meg a hazai cégcsoport szintű HR startégia megvalósításával. Kalmár Ákos 2022. február 1-től Sarah Frachet-től veszi át az országos HR vezetői feladatokat, új munkakörében a magyarországi Continental csoport országigazgatójának, Dr. Keszte Róbertnek tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Kalmár Ákos szakmai karrierjét 2005-ben kezdte, a vállalathoz 2015-ben csatlakozott, ahol 2017 óta a budapesti gyár HR igazgatói pozícióját töltötte be. A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti vállalatánál több különböző HR funkcióban is kiemelkedő eredményeket ért el, vezetői feladatai melett a Continental Egymásért Alapítvány kuratóriumának elnöki tisztségét is betölti.

A Continental Magyarországon: meghatározó gazdasági szereplő és felelős munkaadó

A magyarországi Continental csoport jelenleg nyolc hazai telephelyen, közel nyolcezer munkatárssal végez fejlesztési, gyártási, és kereskedelmi tevékenységet, kiemelt pozíciót elfoglalva a német székhelyű vállalatcsoport globális térképén. Az egyes magyarországi vállalatok a helyi üzleti céljaikat megvalósítva közösen alakítják a Continental országos stratégiáját, mely keretében beruházási és fejlesztési projekteket indítanak, kiemelt üzleti területek feladatait irányítják, és élnek a vállalati szinergiák adta lehetőségekkel. A tehetséggondozás, a munkatársak fejlesztése, a jó munkakörülmények és a versenyképes juttatások biztosítása a HR terület kiemelt feladatai közé tartozik. Az országos funkciók, mint a HR, beszezés és vállalati kommunikáció cégcsoport szintű irányítása az országigazgató, Dr. Keszte Róbert felelősségi körébe tartoznak.