Continentel Eco Drive rendszer a Jeep® Wrangler-ben
      2019. január 30.

Continental technológiával működik a Jeep® Wrangler új eTorque mildhibrid rendszere

• Az erőteljes új eTorque technológiával javul az üzemanyag gazdálkodás és csökken a CO2 emisszió
      • A Continental úttörő, folyadékhűtéses 48 voltos Eco Drive részét képzi az FCA US LLC eTorque közepesen hibrid-rendszernek, amely most az ikonikus Jeep® Wrangler-ben érhető el
      • A technológia most kerül először alkalmazásra az utcai terepjáró (SUV) szegmens esetében, egy Észak-Amerikai járműgyártóval

Budapest, 2019. január 30. - A Continental technológiai vállalat bejelentette, hogy az új Jeep® Wrangler-höz fogja beszállítani az FCA US LLC eTorque mildhibrid rendszerét. A Continental iparágon belül úttörőnek számító, folyadékhűtéses 48-volt Eco Drive technológiája támogatja az eTorque rendszert, így hozzájárul a SUV legendás teljesítményéhez, miközben javítja az üzemanyag-hatékonyságot is.

Andreas Wolf, a Continental Powertrain vezérigazgatója szerint „a villamosítás kulcsfontosságú a jövő mobilitásának szempontjából. A belső égésű motorok és a villamosítás kiegészítik egymást, amikor a hatékonyságról, azaz alacsonyabb CO2 kibocsátásról és üzemanyag-fogyasztásról, valamint az emisszióról van szó. És persze ne feledjük el az elektromos 48-volt berendezés által nyújtott vezetési élményt sem.”

„A Jeep Wrangler egy ikonnak számít az iparágon belül, köszönhetően annak, hogy minden terepen jól teljesít. A Continental ezúttal is elsőként lép a fejlődés útjára, köszönhetően a 48-volt Eco Drive-ja által működtetett eTorque rendszernek.” – tette hozzá Kregg Wiggins, az észak-amerikai Continental Powertrain alelnöke.

Javuló üzemanyag-gazdálkodás és vezetési kényelem

A Continental kompakt 48-volt Eco Drive technológiája és integrált teljesítményelektronikája kiegészíti az eTorque által nyújtott előnyöket, így javul az üzemanyag-gazdálkodás, az önindítás válaszideje, és a teljes start-stop funkcionalitás, miközben a zajszint csökken.

Az Eco Drive akár 120 Nm forgatónyomatékot is képes a hajtóműbe juttatni a motor elülső kiegészítő hajtóművén keresztül. Így az önindítás kevesebb, mint 0,5 másodpercet vesz igénybe.

A 14,3 kg-os Jeep verzió segíti a regeneratív fékezés maximalizálását is, úgy, hogy eközben 4,1 kW/L-lel piacvezetőnek számít a teljesítménysűrűség tekintetében.

Továbbá a technológia lehetővé teszi, hogy a forgatónyomaték több, mint kétszer olyan gyorsan jusson el a kerekekhez, mint ahogyan azt a hagyományos 12 voltos indító tenné lehetővé. Emellett indításkor a folyadékhűtéses 48-volt Eco Drive gyorsabban pörgeti a motort, így az eTorque előnyei még jobban érzékelhetők.

Teljesítmény, kompromisszumok nélkül

„Amikor a csapatunk elkezdett dolgozni a Jeep Wrangler-nek tervezett Continental 48-volt Eco Drive technológiával, tudtuk, hogy ez egy hihetetlen élményt fog nyújtani a sofőröknek.” – mondta Beyza Sarioglu, az észak-amerikai Continental Hybrid and Electric Vehicle üzletágának vezetője. „A javuló üzemanyag-gazdálkodás mellett az eTorque technológia a jármű teljesítményét is segíti, különösen extrém körülmények között.”

A Continental Eco Drive rendszerének folyadékhűtése és invertere hibátlan és magas szintű teljesítményt eredményez magas környezeti hőmérsékleten is.

Sokoldalú technológia többféle alkalmazásmódhoz

A Continental budapesti csapata büszke arra, hogy részese lehet ennek a sikertörténetnek, és a termék 2018-as bevezetése óta immár a második vevőjének, az FCA csoportnak is szállíthatja ezt a csúcstechnológiás terméket.

- nyilatkozott Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárának ügyvezető igazgatója.

A Continental 48-volt Eco Drive egy moduláris koncepción alapul. Ennek köszönhetően a Continental technológiája skálázható, annak érdekében, hogy teljesítse a különböző járműkategóriák - köztük a kompakt Renault Scénic diesel, az Audi A8 sedan, és a nagyteljesítményű Jeep Wrangler SUV - által felállított teljesítmény-követelményeket. Továbbá a vásárlók a vadonatúj eTorque technológiát a 2019 Ram 1500-ben is élvezhetik, amely rákerült a Wards 2019 10 legjobb motorját összegyűjtő listájára a 3,6 literes Pentastar V6 motorjával.

Elérhető dokumentumok