Jutalmat mindenkinek!

• A Continental világszerte minden jogosult munkatársát részesíti az éves eredményből
      • Dr. Ariane Reinhart, a Continental Igazgatótanácsának emberi kapcsolatokért felelős vezetője: „Mindenki dolgozott a sikerért, tehát mindenki megérdemelte a prémiumot”
      • A jutalom alapjául a vállalat az elmúlt üzleti évben történt értékteremtése szolgál
      • Közel 220 000 jogosult számára nagyjából 150 millió euró kerül kifizetésre
      • A magyar munkatársak 380 eurót kapnak
      • A kifizetésre 2019 április közepén kerül sor

2019. március 12., Budapest - A Continental technológiai vállalat világszerte megjutalmazza munkavállalóit és világszerte ismét minden munkatársát részesíti a vállalat sikerében. A 2018-as üzleti év eredménye után előre láthatólag közel 220.000 jogosult számára összesen kb. 150 millió euró kerül kifizetésre.

Magyarországon a munkatársak a 2018-as üzleti év eredménye után fejenként 380 euró, azaz 121.036 forint jutalomban részesülnek. „Mindenki dolgozott a sikerért, tehát mindenki megérdemelte a prémiumot. Már évek óta nem csupán Németországban részesednek alkalmazottaink a vállalat sikeréből, hanem az összes 60 országban és piacon is, amelyben aktívak vagyunk. A mi értelmezésünk szerint ez az egymásért érték, négy alapértékünk egyikének megnyilvánulása”, magyarázta Dr. Ariane Reinhart, a Continental Igazgatótanácsának emberi kapcsolatokért felelős vezetője.

A munkavállalói részesedési program transzparens és méltányos

A Continental konszern üzemi tanácsának elnöke, Hasan Allak is méltányolja a munkavállalók globális részesítését a vállalat sikerében: „A Continental munkavállalók számára nyújtott elismerési programja nem csupán transzparens, hanem igen méltányos is. A munkatársak részesítése máshol is működő gyakorlat kellene hogy legyen.”
      Az elismerési program az adott üzleti évben a vállalati értékteremtésen alapul. A jutalom kiszámítása során figyelembe vesszük a jogi, valamint a szerződéses szabályozásokat, valamint a gazdasági teljesítőképességet is. A kifizetés feltétele az alkalmazotti jogviszony a teljes 2018-as évben, valamint felmondás nélküli munkaviszony 2019. március 31-ig. 2017-ben a világszerte kifizetett összeg összesen 170 millió euró körül alakult.