Sajtóközlemény
      2021. november 10.

A Continental magyarországi munkatársai úttörők a mesterséges intelligencia alapú tudás megszerzésében

Budapest, 2021. november 10. - A Continental technológiai vállalat munkatársai teljesítették a legtöbben a Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció kihívását, amely célja a kompetenciafejlesztés és szemléletformálás. A cég képviseletében Dr. Lóránd Balázs, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjának vezetője vette át a hazai vállalatcsoport munkatársainak kiemelkedő teljesítményéért járó díszoklevelet dr. Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkártól (ITM).

Az MI Kihívás törekvése, hogy Magyarország népességének legalább egy százaléka alapismereteket szerezzen a mesterséges intelligenciáról online kurzus útján, a kezdeményezés érdekessége pedig, hogy a résztvevőknek nem kell szakembereknek lenniük, bármely területről lehet csatlakozni és elvégezni a képzést.

Ehhez a lehetőséghez csatlakozott a Continental technológiai vállalat is, hiszen elengedhetetlennek tartják kollégáik folyamatos fejlesztését és képzését. „Ez a visszajelzést megerősít bennünket abban, hogy munkatársaink képezik a jövőnk zálogát. Nyitottak az újszerű megoldásokra és képesek elsajátítani a fenntartható jövőhöz szükséges új ismereteket. Azokról az innovációkról beszélünk, amelyek fejlesztésén cégünk is dolgozik nap mint nap, azért, hogy az új autóipari korszakban is a Continental formálja a mobilitást” – mondta el Dr. Keszte Róbert, a Continental hazai országkoordinátora. A vállalat az elismerést annak köszönheti, hogy a koalíció tagjai közül a legtöbben a Continentaltól vettek részt a képzésen. „Cégünk számára elengedhetetlen, hogy munkatársaink jövőképes tudással rendelkezzenek, ezáltal a leginnovatívabb területeken – mint amilyen például a mesterséges intelligencia – is úttörők legyünk. Vállalatunk támogatja a képzéseket, a tehetséggondozást és ösztönzi a munkavállalóit a folyamatos fejlődésre” – tette hozzá Dr. Keszte Róbert.

A magyaroroszági Continental vállalatok munkatársai Budaörsről, Budapestről, Makóról, Nyíregyházáról, Szegedről, Vácról és Veszprémből összesen több mint félezren teljesítették eddig az MI Kihívást.

Elérhető dokumentumok