Több díjat is elnyert a Continental a 2020-as német formatervezési díjátadón

• Két győzelem a „kiváló termék-design” kategóriában
      • Az összes fontos funkció a lehető legkevesebb gombbal: A Morphing Controls háromdimenziós funkcionális elemei csak akkor válnak láthatóvá, amikor szükség van rájuk
      • A hajlított műanyag lencsés kijelzőrendszert a jármű műszerfalába integrálták

Budapest,  2020. április 21. - Két győzelmével kettős sikert ért el a Continental a német Design Award díjátadón. A Morphing Controls funkcionális felületeit a „kiváló termék-design” kategóriában választották a legjobbnak, majd  a technológiai vállalat ugyanebben a kategóriában még egyszer nyertesnek bizonyult, mivel a hajlított műanyag lencsés kijelző (Curved Plastic Lens Display) megoldás is megkapta ezt az elismerést. „Nagy örömmel tölt el minket, hogy a Német Formatervezési Tanács elismerte a tervezési és fejlesztési munkánk minőségét. Ezek a díjak arra sarkallnak minket, hogy továbbra is folyamatosan fejlesszük megoldásainkat annak érdekében, hogy növelni tudjuk a felhasználói élményt.” – mondta Dr. Frank Rabe, a Continental Human Machine Interface üzletágának vezetője.

A Morphing Controls funkcionális felületeket hoz létre

A megvilágított gombok kiemelkednek a műszerfal elegáns felületéből, amint a sofőr keze közelít hozzá. Ahol egy pillanattal ezelőtt a sima műbőr egy rendezett, kifinomult megjelenést érzékeltetett, most háromdimenziós gombok jelennek meg. Miután a sofőr sikeresen használta a kívánt gombot, egy rövid megerősítő rezgést érez. Ahogy elhúzza a kezét, a gombok nyom nélkül visszatérnek a felület mögé. Azzal, hogy a Morphing Controls ezzel a megoldással jelenít meg vezérlőelemeket, a Continental egy korábban gyakran ellentmondásos igényre válaszol az autók utasterében történő ember és gép közti interakcióval kapcsolatban: a lehető legtöbb funkciót könnyedén elérhetővé tenni a lehető legkevesebb gomb használatával.

Hajlított műanyag lencsés többkijelzős rendszer

A hajlított műanyag lencsés integrált kijelző megoldás a jármű és a sofőr, vagy az utas között létrejövő nagyméretű felhasználói felület következő evolúciós lépését jelképezi. Az enyhe görbületi sugarak és a topográfiai felületi elemek kombinációja jelentősen javítja a járműben lévő többkijelzős rendszerek felhasználói élményét, és új szintre emeli a tervezési rugalmasságot is. A hasonló, üvegből készült megoldásokhoz képest a Continental műanyagból készült rendszere számos előnnyel rendelkezik, ilyen például a topográfiai felületi elemek vagy a többszörös szabadságfok integrációjának lehetősége nyomtatott és egyedi tervezésű lehetőségek révén. Továbbá, magas költséghatékonyságának köszönhetően a hajlított műanyag lencsés rendszer a sorozatgyártott járműmodellek számára is alkalmas.

A német Design Award

A német Design Award a Német Formatervezési Tanács nemzetközi díja. Célja az egyedi formatervezési trendek felfedezése, bemutatása, és jutalmazása. Ezért évente díjaznak a termék- és kommunikációs design területéről érkező, magas színvonalú megoldásokat, melyek valamilyen szempontból forradalmi újításnak számítanak a formatervezés világában. A díjat három kategóriában osztják ki: „kiváló termék-design”, „kiváló kommunikációs design”, és „kiváló építészet”. A német Design Award zsűrije az üzlet, az oktatás, a tudomány, valamint a formatervezés területeiről érkezett design-szakértőkből áll. A díjat a Német Formatervezési Tanács február 7-én adta át Frankfurtban.

Elérhető dokumentumok