2019. május 02.

Jókay László kapta meg 2019 évben a Gumiipari Szövetség Klein Pál Díját

Nyíregyháza, 2019. május 2. - A Klein Pál Gumiipari Díj 2019. évi elismert díjazottja Jókay László, a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. igazgatója lett. A díjat, amely egy kalandert jelképező kisplasztika, a MAGUSZ 2019. évi Közgyűlésén Balogh István, a MAGUSZ elnöke és Dr. Palotás László örökös tiszteletbeli elnöke adta át.

Jókay László közel két évtizedes vezetése alatt a nyíregyházi gyár remek példájává vált az üzleti egységek jövedelmező együttműködésének a cégcsoporton belül. Ráadásul a gyár megítélése nem csak a cégcsoporton belül kiváló, hanem a külső partnerek körében is, immár nemzetközi elismerésre tett szert. A látványos fejlődéshez nemcsak a nagyszerű munkahelyi légkör, hanem az azt erősítő magas szintű vezetői teljesítmények is hozzájárultak.

Jókay László vezetőként mindig olyan vállalati kultúra felépítésére törekedett, mely a lehető legnagyobb rugalmasságot és szabadságot nyújtja a munkatársak számára. Emellett nagy hangsúlyt fektet az egyéni fejlődés segítésére is, hogy minden munkatárs a tőle telhető legnagyobb mértékben járuljon hozzá a közös sikerhez. Fontosnak tartja, hogy a kollegái hosszú távon tudjanak tervezni és jó hangulatban, barátságos környezetben dolgozzanak.

A Klein Pál Gumiipari Díjat minden évben egy alkalommal a MAGUSZ elnöksége ítéli oda a beérkezett javaslatok alapján, amelyre a MAGUSZ tagvállalatok képviselői, a MAGUSZ vezetőségi tagjai és magánszemélyek is tehetnek jelölést. A díjat olyan természetes személy kaphatja, aki jelentősen hozzájárult a hazai műszaki gumitermék gyártás, gumihulladék hasznosítás fejlődéséhez.

Elérhető dokumentumok