2019. szeptember 13.

Első "Professzionális Intelligencia az Autóiparban" (PIA) Nap

Budapest, 2019. szeptember 13. - Tegnap tartotta az első PIA-napot (PIA = Professzionális Intelligencia az Autóiparban) a budapesti Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központja.

A belvárosi irodában megrendezett eseményen a projektben aktívan részt vevő hallgatók, egyetemi oktatók, a Continental munkatársai és vezetői egy kötetlen workshopon találkoztak, melynek programja során minden projekt- tag bemutatta az indulás óta eltelt 6 hónap eredményeit.

A PIA- csapat ezen időszak alatt lerakta a projekt alapjait, kiválasztották a hallgatókat, ezt követően a célok felállítása mellett közösen kialakították az úgynevezett Duckietown-t, mely egy általánosított robot platform a mesterséges intelligencia által tanított önvezető járművek fejlesztésére és tesztelésére. A következő időszakban izgalmas és érdekes TDK dolgozatok és tudományos publikációk várhatók a projekt eredményeként, miközben a hallgatók egyedi gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodhatnak, továbbá felkészülnek különböző megmérettetéseken, versenyeken való részvételre is.

Moni Róbert, a projekt vezetője, a Continental machine learning szakértője a következőképpen foglalta össze az élményeket: „Izgalmas dolog részese lenni egy olyan vállalati és oktatási projektnek, melyben úttörő megoldásokon dolgozunk, hogy a jövő mobilitását alakítsuk. Mindezt közösen az egyetem munkatársaival és hallgatóival, megteremtve egy olyan alkotói közösséget, amit külön csak egy vállalat vagy külön egy oktatási intézménye egyedül nem képes. Köszönöm a hallgatók hatalmas odaadását, az egyetem oktatóinak és vezetőinek elkötelezettségét és munkatársaimnak a mentorálás során biztosított rendkívül magas szakmai hozzájárulását. Érdeklődéssel és komoly elvárásokkal tekintek a következő időszakba, sok élményt és hasznos tudományos eredményeket várok, melyeket a hallgatók és a Continental is hasznosíthat a jövőben!”

A PIA projekt egy kutatási munkálatokat támogató együttműködés, amely a budapesti Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központja (Deep Learning Competence Center) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem között létesült.

További információk a PIA projektről.