2022. május 23.

Teljesítmény és esztétika egy abroncsban: rangos formatervezési díjakat nyert a Continental SportContact 7

• A SportContact 7 elnyerte a Red Dot és az iF DESIGN díjakat
      • A nemzetközi zsűrit meggyőzte a forma, a funkció és az innovatív ipari tervezés

Budapest, 2022. május 23. - Amikor az esztétika szóba kerül az abroncsszektor kapcsán, a hangsúly gyakran automatikusan a felnikre kerül. A Continental SportContact 7 azonban most azt bizonyítja, hogy egy gumiabroncs forma, funkció és dizájn tekintetében is képes kivételes teljesítményt nyújtani. A legrangosabb nemzetközi formatervezési díjak közül kettőt is bezsebeltek az új hannoveri sportabroncsok: a Red Dot termék dizájndíjat, valamint az iF DESIGN kitüntetését. „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy sportos zászlóshajó termékünk nemcsak a teljesítményével tudta meggyőzni az abroncsok rajongóit, hanem a világ minden tájáról érkező formatervezők is elismerték munkánkat ezekkel a díjakkal” – adott hangot örömének Enno Straten, a Continental EMEA régiójának abroncscsere üzletág stratégiáért, analitikáért és marketingért felelős igazgatója. A fejlesztés során a szakértő tervezők három fő cél mentén haladtak: az első, hogy a sikeres SportContact abroncsok hosszú sorának egy hiteles „következő generációját” fejlesszék ki; a második, hogy a kidolgozott innovációikat a lehető legjobb módon tegyék láthatóvá; a harmadik pedig, hogy a tervezési nyelvet a modern sportautókéhoz igazítsák.

A rangos Red Dot díj a termékdizájnért

A 2022-es Red Dot díj 48 nemzetközi szakértőből álló zsűrije a „jó dizájn és innováció keresése” során szakszerűen, egyénileg és átfogóan értékelte a 60 országból pályázó termékeket a Red Dot díj termékdizájn kategóriájában. Csak azokat a termékeket díjazták, köztük a Continental SportContact 7-et is, amelyek kiemelkedő tervezési minőségükkel képesek voltak meggyőzni a szakértőket. A zsűri szerint az elismeréssel jutalmazott vállalatok pályamunkáikkal új mércét állítottak fel a formatervezésben

Dr. Peter Zec, a Red Dot kezdeményezője és vezérigazgatója pedig a következőképpen nyilatkozott a díjátadóról: „Ebben a versenyévben különösen döbbenetes volt az a kitörő kreativitás, amelyet a díjnyertes termékek képviselnek. Az, hogy még mindig vannak olyan dizájnok, amelyek formailag és funkcionalitásukban is képesek meglepetésekre, valóban lenyűgöző és dicséretes.”

A SportContact 7 csaknem 11 ezer induló közül került ki győztesen

A sportos, ultranagy teljesítményű gumiabroncs továbbá a világhírű iF DESIGN védjegyet is megszerezte az idei évben, az „Autó/Jármű” kategória „Termék” tárgykörében jutalmazták. Az iF DESIGN díjat évente egyszer adja át a világ legrégebbi független formatervező intézménye, az iF International Forum Design GmbH. A SportContact 7 abroncs innovatív formájával és funkciójával lenyűgözte a 132 tagú független, nemzetközi szakértő zsűrit. A díjra nagy számban neveztek jelentkezők, a zsűritagoknak 57 ország csaknem 11 ezer pályaműve közül kellett kiválasztaniuk azokat, akiknek odaítélik az áhított minősítést.

A Red Dot díjról

A Red Dot dizájndíjátadó a világ egyik legnagyobb formatervezési versenye. A résztvevők három tudományágban nyújthatnak be termékeket, kommunikációs munkákat és márkákat, valamint prototípusokat és koncepciókat. A Red Dot díj nemzetközi szinten a kiváló tervezési minőséget jelképezi. További információ: www.red-dot.de.

Az iF DESIGN díjról

Az iF DESIGN díj a világ egyik legfontosabb formatervezési elismerése, 1954-es alapítása óta jelenti a kitűnő dizájn világszerte nagy becsben tartott védjegyét. Az iF DESIGN megjelölést a kiválóság nemzetközileg elismert szimbólumaként tartják számon. Valamennyi tudományterület tervezési eredményeit díjazza, beleértve a termék-, csomagolás-, kommunikáció- és szolgáltatástervezést, az építészetet és belsőépítészetet, valamint a professzionális koncepciókat, felhasználói élményt (UX) és felhasználói felületeket (UI). A díjnyertes pályaművek megtalálhatók a www.ifdesign.com weboldalon, valamint az iF DESIGN alkalmazáson is közzéteszik őket.