Ismerkedjen meg a Continental Vállalat legfrissebb sajtóközleményeivel.

Áttekintés
      Sajtókapcsolatok

Sajtóközlemény
      2022. március 04.

Megszerezte első tesztgyőzelmét az új Continental SportContact 7 gumiabroncs

Budapest, 2022. március 4. - A Continental újabb abroncsteszten szerepelt az élen, amikor a SportContact 7 abroncsot a Tyre Reviews magazin 2022-es ultranagy teljesítményű gumiabroncsokat összehasonlító tesztjén értékeltek a szakértők. Ez az elismerés egyben a gumiabroncs első tesztgyőzelmét is jelenti.

Az előző modellhez képest az új SportContact 7 számos tekintetben jobb eredményeket mutat, például a féktávolság vizes úton 8%-kal, szárazon pedig 6%-kal csökken. Összességében a vizes, valamint száraz útkörülmények közötti kezelhetőségre és a tapadásra egyaránt jó hatással voltak az új fejlesztések. A tesztet – amelyen győzelmet aratott az abroncs – egy Toyota Supra segítségével, ultranagy teljesítményű gumiabroncsokkal végezték el: 255/35 R19 (elöl) és 275/35 R19 (hátul).

„A nemrég megjelent Continental SportContact 7 új mércét állít fel vizes útviszonyok között, így mindkét teszten hatalmas különbséggel előzte meg a második legjobb abroncsot.  A vizes utakon mutatott ekkora fölényének tudatában az új Continental SportContact 7 teljes joggal érdemelte ki a tesztgyőztes helyezést, és egyben egy új viszonyítási pontot hozott létre az ultranagy teljesítményű abroncsok szegmensében” – írta Jonathan Benson, a Tyre Reviews szerkesztője.

Az új SportContact 7 a már nagyszerűen bevált, népszerű és sportos nyári gumiabroncs, a SportContact 6 legújabb generációja. Az új SportContact generációval a Continental nagy teljesítményű, rendkívül biztonságos, kezelhetőségorientált és nagy futásteljesítményű gumiabroncsot kínál az autóvezetőknek. A fejlesztés során a Continental az összes teljesítménykritérium javítását tűzte ki célul annak érdekében, hogy a maximális vezetési élményt a legmagasabb szintű biztonsággal és fenntarthatósággal ötvözze az ultranagy teljesítményű abroncsok szegmensében.

Peter Robb, a Continental marketingigazgatója így nyilatkozott a győzelemről: „Micsoda elismerés ez a SportContact 7-nek! Az elődje sikere mellett ez az eredmény is bizonyítja a Continental elkötelezettségét a kategóriájában kiemelkedő, nagy teljesítményű abroncsok gyártása iránt. Nagy örömmel tölt el minket a győzelem, különösen azért, mert ez volt az új abroncs legelső tesztje.”

A SportContact 7 sportos járművekhez ajánlott, 19-23 colos méretben kapható.

A Continental teljes kínálatával kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a www.continental.hu weboldalra. A teljes gumiabroncs-teszt az alábbi linken érhető el.

Elérhető dokumentumok