2020. október 19.

Fejlődési lehetőségek és minden nap csúcstechnológia - ezt értékelik a mérnökök és a szoftver fejlesztők a Continentalnál

Budapest, 2020 október 19. - Fejlődési lehetőségek és minden nap csúcstechnológia, munka és küldetés a balesetmentes jövőért és a tisztább levegőért, ez a Continental világa. Fontosak ezek az értékek egy munkahely kiválasztásánál, ezt erősíti az Universum legutóbbi, 2020-as kutatása is, melyen az iparágban 5. legvonzóbb munkahelyként jelenik meg a mérnökök és a szoftverfejlesztők célkeresztjében a magyarországi Continental a 145 vállalatot felsorakoztató listán.

Az Universum, az employer branding, azaz a munkáltatói márkaépítés mint egy meghatározó „think tank” ügynöksége 1100 employer branding szakértő segítségével a világ 49 országában, 35 iparág vonatkozásában kérdeztek arról, melyek 2020 legfontosabb trendjei az alkalmazottaknál, szakembereknél. Az idén májusban zárt felmérés válaszadói a világ legvonzóbb munkaadóinak mintegy 60 százalékát lefedték, ezért komoly iránytűként lehet tekinteni a kutatás eredményeire. A megkérdezett mérnök szakemberek leginkább az innovációt, az inspiráló küldetés lehetőségét, a motiváló vezetési kultúrát várják el, az mellett, hogy érdekes és izgalmas feladatokkal foglalkozhatnak. Alapvető elvárás az is, hogy a munkáltatóként választott cég a piacon is sikeres legyen, etikai normák és a vállalati kultúra területére is fordítson kiemelkedő figyelmet.

A hazai Continental vállalat már több éve felméri munkáltatói értékeinek fejlődését, melynek köszönhetően az közel 150 évre visszamutató vállalati értékek mellett a mindenkori munkaerő piaci igényeknek is sikeresen megfelel. A 2020-as kutatás szerint a magyarországi Continental folyamatosan fejlődik a vizsgált célcsoport elvárásai tekintetében, melyek között a versenyképes juttatási csomag, a professzionális fejlődési lehetőségek és tréningek, továbbá a teljesítmények elismerése találhatók az elvárás- lista elején. A Continental a visszajelzések alapján fejleszti ezen vállalati értékeit, konkrét lépéseket tesz, hogy a munkatársai is élvezzék ennek előnyeit. Köszönjük, hogy a kutatás résztvevői is érzékelik és értékelik erőfeszítéseinket, ez visszajelzés számunkra, miszerint jó úton járunk, egyúttal motivációt ad a folytatásra!

A Continental több mint 232 000 embert foglalkoztat a világ 59 országában, akik mindent megtesznek az intelligens, hálózatszintű mobilitás biztosítása érdekében – és mindezt biztonságosan, felhasználóbarát módon, fenntarthatóan és tisztán. Ezek az emberek szenvedélyesen megosztják egymással ötleteiket, alkotnak új termékeket, serkentik a változást és mutatnak kezdeményezőkészséget céljaik elérése érdekében. Ezek az emberek telephelyeken és országokon átívelő módon dolgoznak együtt, hogy úttörő projekteket juttassanak célba.

A Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt több, mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával.

A Continental AG öt divíziója (Automotive Technologies, ContiTEch, Powertrain, Tire) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

A Continental tisztában van az inspiráló, nyitott és gyümölcsöző vállalati kultúra fontosságával. Egy az alkalmazottaink körében végzett globális felmérés szerint, munkatársaink több mint 80%-a büszke arra, hogy a Continentalnál dolgozhat. Kultúránk támogatja az egyéni tehetséget, valamint értéknek tartja az építő visszajelzést és az egész életen át tartó tanulást. Hisszük, hogy alkalmazottaink számára komoly motivációt jelent, ha biztosítjuk számukra, hogy ne féljenek hibázni és a hibáikból tanulni. Ezenkívül továbbra is kifejezetten elkötelezzük magunkat a munkaerő sokszínűsége mellett. Hiszen a vállalatunk sikeréhez létfontosságú jövőképet és innovációt csak különféle nézőpontok, adottságok, tapasztalatok és kulturális perspektívák táplálhatják.

Elérhető dokumentumok