2021. október 06.

A nyíregyházi mellet a szegedi Continental gyár is elnyerte a Családbarát Munkahely védjegyet

2021. október 7. - A szegedi gyárunkban az elmúlt évtizedek során folyamatosan fókuszban volt a munkavállalók elégedettségének növelése és támogatása. Ezen szemlélet eredményeként az Emberi Erőforrások Minisztériumától az idei évben nyíregyházi mellett a szegedi vállalatunkat is elismerte a Családbarát Munkahely tanúsító védjegy Bronz fokozatával.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, anyagilag is támogatja a munkavállalóit a nehéz élethelyzetekben, több lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, közösségépítésre is (családi nap, Mikulás-ünnepség, közös sportesemények). A munkatársak állandó kapcsolatot tartanak a gyermekgondozási vagy ápolási szabadságon lévőkkel, továbbá gyermekszületési, iskolakezdési támogatást nyújtanak a családoknak. Mindezek mellett a munkavállalók egészségmegőrzését is támogatják, ennek keretében rendszeres ingyenes szűrővizsgálatokat biztosítanak a munkatársak részére. Ezek alapján nyújtotta be pályázatát a szegedi Continental a Családbarát Munkahely elismerésért. A beadott pályázatot több témakörben is auditálták, amelyeknek része a foglalkoztatás módja, a juttatások és a szolgáltatások köre, a közösségépítés, az egészségmegőrzés támogatását szolgáló intézkedések megléte, továbbá a kapcsolódó vállalati szabályzatok is.

"A Continental négy alapértéke a Bizalom, Versenyszellem, A cselekvés szabadsága és az Egymásért. Az egymásért szellemében a szegedi gyárunk alapértékei között szerepel a családias légkör a generációk együttműködése és gondoskodás a munkavállalókról és családtagjaikról még a COVID időszakban is. Az egészséges légkör a munka és magánélet összhangja, biztosítja a kiegyensúlyozott, elégedett és lojális kollégákat a szegedi Continentalnál. Ezúton is köszönjük kollégák együttműködését, kitartó munkájukat és vigyázzunk egymásra!" - tette hozzá Csáki Katalin a szegedi Continental HR vezetője.

A Családbarát Munkahely pályázatról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Családbarát Országos Nonprofit Közhasznú Kft. nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására, amelyek elősegítik a munka és a magánélet összeegyeztetését, a családi, a magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A rendszert fokozatosan építik fel, egyelőre a bronz fokozatot hirdették meg, amelyre a szegedi vállalat munkahely kategóriában nyújtotta be pályázatát. A pályázat beadását követően helyszíni auditot is tartottak, ezután pedig szakmai bizottság hozta meg a döntést.

A bronz fokozat elnyerését követően a szegedi Continental célja, hogy család fókuszú intézkedéseit tovább bővítse, és ezzel növelje a munkaerőt megtartó és a munkaerőt vonzó képességét.