Continental Automotive Hungary Kft.
      Sajtóközlemény
      2022. március 24.

Dapsy Zoltán a veszprémi Continental gyár ügyvezetője 2022. április 1-től

• Dapsy Zoltán 2022. április 1-jén veszi át Pápai Tamástól az ügyvezetői feladatokat Veszprémben
      • Pápai Tamás a vállalat egy nemzetközi pozíciójában folytatja pályafutását
      • A veszprémi Continental gyár hazai és nemzetközi szinten is meghatározó szereplő

Veszprém, 2022. március 24. - A Continental technológiai vállalat megbízásából Dapsy Zoltán átveszi Pápai Tamástól a veszprémi gyár ügyvezetői feladatait 2022. április 1-től. Pápai Tamás a vállalatnál töltött több mint 28 év során nagyban hozzájárult a veszprémi telephely fejlődéséhez és bővüléséhez, pályafutását nemzetközi pozícióban folytatja a Continentalnál.

Dapsy Zoltán 2003-ban csatlakozott a Continental budapesti gyárához, minőségbiztosítási vezető munkakörben. Nemzetközi tapasztalatot 2015 és 2017 között a nagyszebeni gyár minőségbiztosítási vezetőjeként szerzett. Jelenlegi megbízását 2018 óta gyakorolja a budapesti gyár fékvezérlő elektronikákat gyártó gyáregységének vezetőjeként.

„A feladatunk, hogy fenntartható és versenyképes üzleti működéssel szállítsuk a közlekedés biztonságát szolgáló fejlesztéseinket és termékeinket. Veszprémben erős pozícióból folytatjuk az alkalmazkodásunkat a jövő autóipari igényeihez. Jól felkészült és elkötelezett munkatársakkal, a teljes fejlesztési, gyártási és tesztelési értékláncot lefedve, régiós viszonylatban is versenyképesnek kell lennünk. A következő években is kulcskérdés a munkatársak motiválása és a tehetségek megnyerése, így ezekre a területekre kiemelt figyelmet kell fordítanunk” – emelte ki Dapsy Zoltán.

Fejlesztés és gyártás Veszprémben - a balesetmentes közlekedés szolgálatában

A veszprémi Continental vállalat a világ szinte valamennyi autógyártója részére, magas minőségben állít elő különböző szenzorokat gépjármű menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz, kormányzáshoz és a menetkényelem növeléséhez.

A helyi kutatási és fejlesztési terület szoftverfejlesztési tevékenységével, a saját tesztpályán elvégzett teszteléssel együtt a az értéklánc meghatározó részét lefedi. A vállalat veszprémi fejlesztési központja 2020 szeptemberében járműdinamikai tesztpályájának átépítésével a jövőbeli autóipari elvárásokhoz igzatította tesztelési infrastruktúráját. Ezzel párhuzamosan, 2020  decemberében a gyár munkafolyamatainak korszerűsítése és infrastrukturális fejlesztésének céljából végrahajtott beruházásokkal növelte versenyképességét.

A veszprémi gyár tavaly az Év Beszállítója 2021 díjat, közösségi és társadalmi tevékenységéért Felelős foglalkoztató arany minősítést, a munkahelyi közösség formálásáért Családbarát Munkahely és Véradóbarát Munkahely elismerést kapott.

Elérhető dokumentumok