2018. június 06.

Emberekre tervezve: A Continental átadta a harmadik Kutatás és Fejlesztési épületét Szingapúrban

• Az új irodaépület tervezésének középpontjában az emberek, a kreativitás és innováció állt
      • Egyike a három legnagyobb Continental K+F központnak Ázsiában, illetve az egyik legnagyobb magánkézben lévő intézmény Szingapúrban, amely kibővíti kapacitását
      • A bővítésnek köszönhetően mint 500 új alkalmazottat vesznek fel

Budapest, 2018. június 6. A Continental technológiai vállalat a harmadik Kutató és Fejlesztő (K+F) épületét adta át Szingapúrban. Az új épület a gazdaság világszinten, de különösen Ázsiában tapasztalt növekedése által generált mérnöki kapacitások iránti növekvő igényt elégíti ki. Ez a központ az egyike a három legnagyobb Continental K+F központnak Ázsiában, Szingapúrban pedig a legnagyobb magántulajdonban lévő K+F intézmények közé tartozik. Az új hétszintes épület alapterülete nagyjából 11.000 négyzetméter, a Continental Belső Tér és Meghajtás divízióinak munkatársai költöznek majd oda, ezen kívül több mint 500 új kollégát vesznek fel a következő néhány év során

„Az ázsiai jelenlétünk egyre erősebb. 2017-ben az értékesítésünk 22 százaléka ebben a régióban történt. A Szingapúrban most megnyitott harmadik K+F épületünk kiválóan szimbolizálja az országba, mint a kutatási és fejlesztési tevékenységünk kiterjesztésének stratégiai helyszínébe vetett bizalmunkat és elköteleződésünket Ázsia felé. Az innovációt, befogadást támogató épülettel készen állunk a jövő elé. Még több mérnököt fogunk felvenni, akik megfelelő kompetenciával és tudással rendelkeznek, amelyek az iparág új technológiáinak növekedéséhez és igényeinek kiszolgálásához szükségesek” – mondta el Helmut Matschi, a Continental Igazgatótanácsának tagja, s Belső Tér divízió vezetője.

„A Continental legújabb K+F bővítése Szingapúrban olyan új fókuszterületekre összpontosít, mint az intelligens mobilitás és mobilitás szolgáltatások, mivel egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a városi mobilitás iránt. Olyan hasonló gondolkodású partnereket keresünk, akik képesek kiaknázni az ország erőteljes kutatási kapacitásait a mobilitási megoldások fejlesztésére, tesztelésére és forgalomba hozására, hogy a régió egyre nagyobb mobilitási szükségleteit kiszolgálhassuk” – tette hozzá Lim Kok Kiang, a Szingapúri Gazdaságfejlesztési Tanács ügyvezetője.

„2012-ben 650 alkalmazottunk volt, mára ez a szám pedig kétszeresére, 1.300-ra nőtt, csupán hat év alatt. A célunk, hogy a létszámot 2.000 fölé emelhessük a következő öt éven belül. Az autóipar rohamos fejlődése megköveteli, hogy kiemelten tehetséges munkaerővel rendelkezzünk” – mondta Lo Kien Foh, a Continental Automotive Singapore Pte Ltd. ügyvezetője.

A központ több mint 20 nemzetiség különböző tehetségeinek ad teret. Az épületet pedig az emberek szükségletei köré tervezték – hogy megfelelően illeszkedjen a munkájukhoz. Olyan innovatív, befogadó, jövőbetekintő funkciók lesznek jelen, mint például állítható munkaállomások, hangszigetelt fülkék telefonkonferenciákhoz és kis helyiségek a megbeszélésekhez. Az épület belsejét élénk színek és természetes fény gazdagítja, a tág nyílt terek pedig stimuláló munkakörnyezetet teremtenek.

Elérhető dokumentumok