2017. március 01.

Globális elismerés: a Continental alkalmazottai 150 millió euró értékben osztoznak a Társaság sikerében

• Dr. Reinhart, a Continental igazgatótanácsának HR-ért felelős tagja: "Sikerünk titka: valamennyi alkalmazottunk kiemelkedő elkötelezettsége napról napra, a világ minden pontján"
      • A 2016-os pénzügyi év nyereségrészesedését áprilisban osztják ki
      • Németországban kb. 1050 euró minden alkalmazottnak

Hannover, 2017. március 1. A technológia terén piacvezető Continental világszerte jutalmazza alkalmazottai teljesítményét. A 2016-os pénzügyi évre a társaság összesen 150 millió eurót készül kiosztani arra jogosult alkalmazottainak. Ennek eredményeként a Continental németországi dolgozói fejenként kb. 1050 eurót vehetnek át idén áprilisban.

"Sikerünk titka: valamennyi alkalmazottunk kiemelkedő elkötelezettsége napról napra, a világ minden pontján. A nyereségrészesedés módot ad számunkra, hogy elismerjük kemény munkájukat, és hozzájárul ahhoz, hogy Társaságunk számára fenntartható értéket teremtsünk. Ebben az összefüggésben különösen fontosnak tartjuk, hogy kulturális határokra való tekintet nélkül, minden szervezeti egységünkben kifejezésre juttassuk az egymásért végzett munka fontosságát, amely egyik vállalati alapértékünk" - fejtette ki dr. Ariane Reinhart, a Continental igazgatótanácsának humánerőforrás-ügyért felelős tagja.

"Németországi alkalmazottaink - köztük a gyakornokok és párhuzamos képzésben részt vevő diákok is - egy vállalati szintű megállapodás alapján fognak nyereségrészesedést kapni a 2016 év vonatkozásában. A tisztességes munkavállalói részvétel terén úttörő szerepet játszunk, és erre méltán lehetünk büszkék" - nyilatkozott Frank Michael Hell, a Continental vállalati munkaügyi tanácsának elnöke.

A nyereségrészesedési program a vállalat értékteremtésén alapul. A kiosztott összegek kiszámításának alapja országonként változik, és számításba veszi mind a törvényi és szerződéses szabályozásokat, mind a helyi fizetéseket. Az egyes alkalmazottak által átvehető összeg országtól függően kb. 1050 és 520 euró között váltakozhat.

Az idén a tavalyinál alacsonyabb összeg kerül kiosztásra. Ennek oka, hogy a 2016-os pénzügyi évben a Társaság értékteremtése különböző, egymástól független körülmények hatására csökkent, míg a jogosult alkalmazottak száma emelkedett.

Elérhető dokumentumok