Sajtóközlemény
      2022. május 18.

A digitalizáció a versenyképesség megkerülhetetlen tényezője - Ipar 4.0 szakmai érmet kapott a budapesti Continental

Budapest, 2022. május 18. - Ipar 4.0 szakmai érmet kapott az ITM által meghirdetetett megmérettetésen nagyvállalati kategóriában a Continental budapesti egysége. A hazánkban hat gyárral jelen lévő technológiai vállalat számára az Ipar 4.0 szakmai érem visszajelzés a munkatársak felkészültségét és értékteremtő munkáját illetően, a digitalizáció és az automatizáció pedig a versenyképesség kulcsa az iparágban.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a digitális átállást nagyban segítő oktatási, képzési programot megvalósító szervezeteket, kutatást és fejlesztést, innovációt megvalósító vállalatokat díjazta. Nagyvállalati kategóriában kapott Ipar 4.0 szakmai érmet a budapesti Continental Automotive Hungary Kft. „Büszkék vagyunk rá, hogy kiérdemeltük az ITM elismerését, hiszen az Ipar 4.0 megoldások számunkra elsősorban a korszerű termékek előállításához szükséges innovatív gyártástechnológia alkalmazását jelentik, amely nagyban hozzájárul a versenyképességünk fenntartásához. A gyártási folyamatok során az ismétlődő feladatokat robotokra, a hatékony termelés megszervezését mesterséges intelligenciákra bízzuk, ezzel is javítva a hatékonyságunkat” – mondta el Dr. Keszte Róbert, a budapesti Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a vállalat hazai országkoordinátora.

„A saját tudásközponttal rendelkező budapesti gyárunk számára azért is rendkívüli ez az elismerés, mert jelentős figyelmet fordítunk kollégáink folyamatos szakmai képzésére és oktatására. Sikereinket és eredményeinket ugyanis az ő felkészültségük és vállalatunk hozzáállása határozza meg. A saját állományú munkavállalóink fejlesztésén túl a Modern Mintaüzem Program és a Tanítsunk Magyarországért keretein belül felelősségünknek érezzük a magyar kis- és középvállalkozások munkavállalóinak továbbá a jövőben munkapiacra belépők edukációját. Meggyőződésünk, hogy ezek a programok hozzájárulnak a magyar KKV szektor lean és digitális transzformációjának elősegítéséhez.” – hangsúlyozta Zseli Máté, a Continental a budapesti Continental Automotive Hungary Kft. Lean és termelékenység mérnökségének vezetője.

A Continental Budapesten a jövő mobilitása számára az önvezető, internetre csatlakozó és elektromosan meghajtott járművek legfontosabb komponenseinek előállítása történik. A gyár innovatív és csúcstechnológiákat alkalmazó gyártási megoldásait, kimagasló eredményeit az elmúlt években is többször elismerték. Elnyerte 2019-ben az Év Gyára fődíjat, mert a „Legjobb termelő“, az „Ipar 4.0”, illetve az „Energiahatékonyság” kategóriában is az első helyen végzett, majd 2020- ban a Legjobb termelő vállalat kategória címet kapta. A 2021- es évben ismét három kategória győzelemmel, a „Legjobb termelő“, az „Ipar 4.0”, illetve az „Energiahatékonyság” területeken az első helyen szerepelt, illetve az összesített, Év gyára díjat is megkapta. Idén, 2022- ben már harmadik alkalommal nyerte meg az „Év Gyára” díjat nagyvállalati, 15 milliárd éves nettó árbevétel feletti vállalatok kategóriájában. Az összetett díj mellett a következő négy kategóriában is az élen végzett a Continental Automotive Hungary Kft., úgy, mint a Legjobb menedzsment folyamatok, Legeredményesebb gyártástámogató, az Ipar 4.0 és az Energiahatékonyság kategóriákban.

Elérhető dokumentumok