2016. január 20.

Magabiztosan elértük éves céljainkat: A Continental vállalat 2015-ben, egy kihívásokkal teli környezetben is bizonyított

• Az autóipari beszállító nyilvánosságra hozza az előzetes mutatószámokat a 2015-es üzleti évre vonatkozólag
      • A forgalom 14 százalékkal közel 39,2 milliárd euróra nőtt
      • A vállalat 4,4 milliárd euró korrigált EBIT összeget termelt ki (11,7 százalék árrés mellett)
      • 2016-os prognózis: Megcélozzuk a forgalom 5 százalékkal, közel 41 milliárd euróra történő növelését

Hannover, 2016. január 11. A Continental vállalat egy sikeres 2015-ös üzleti évre tekinthet vissza: 39,2 milliárd eurós forgalmával és 11,7 százalékos korrigált EBIT-árrésével a technológiai vállalat magabiztosan elérte éves célkitűzését.

„Jövedelmező növekedési pályánkat 2015-ben egy összességében kihívásokkal teli környezetben is folytatni tudtuk. Az európai és amerikai piaci növekedés segített abban, hogy kompenzálni tudtuk a kínai növekedés visszaesését, az Oroszországban és Brazíliában tapasztalható súlyos recessziót, valamint főleg a nyersanyagárak miatt visszaeső ipari üzletvitelt. Ennek során biztonságosan támaszkodhattunk világszerte immár több mint 208 000 elkötelezett alkalmazottunk munkájára”, mondta Dr. Elmar Degenhart, a Continental igazgatóságának elnöke az előzetes mutatószámok hétfői közzé tételének alkalmával a „NAIAS” rendezvény keretén belül (Detroit, Egyesült Államok).

„2016-ben a személygépjárművek és a hat tonnát meg nem haladó könnyű haszonjárművek világszintű gyártásának kismértékű növekedésre számítunk, mely világszerte közel 88 millióról 89 millió járműre emelkedhet. Azt várjuk, hogy forgalmunk 5 százalékkal, körülbelül 41 milliárd euróra fog növekedni. Korrigált EBIT-árrésünket pedig a 10,5 százalékos szint fölött kívánjuk tartani”, tette hozzá Degenhart.

A Continental ismét digitális pénzügyi sajtókonferencia keretében 2016. március 3-án fogja nyilvánosságra hozni előzetes üzleti mutatószámait.

Elérhető dokumentumok