Sajtóközlemény
      2021. május 04.

A vevői és munkatársi elégedettség megerősítése Szűrszabó Levente célja a makói Continental új gyárigazgatójaként

• Szűrszabó Levente 2021. május 1-től kezdte gyárigazgatói pályafutását a Continentalnál
      • Tökéletesen illeszkedik a Continental vezetői csapatába: magyar, hosszú ideje járműipari tapasztalattal és átfogó technológiai ismeretekkel, valamint nemzetközi szakértelemmel rendelkezik
      • Célkitűzése: a műanyag technológiákra való sikeres átállás és a fenntartható működési modell megteremtése a makói gyárban

Makó, 2021. május 4. - A Continental technológiai vállalat Szűrszabó Leventét bízta meg a makói, autóipari tömlővezetékeket gyártó Continental gyárigazgatói feladatainak ellátásával, aki közvetlenül Dr. Jürgen Ruhnaunak, a hűtő- fűtő csövek üzleti egység európai régiójának operációs vezetője felé tartozik beszámolási kötelezettséggel.
      A mérnök és közgazdász végzettségű szakember húsz évet meghaladó autóipari és több, mint tíz éves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. A lean gyártási folyamatokkal kapcsolatos ismereteit az egyesült államokbeli Michigani Egyetemen sajátította el, az autóiparban elvárt minőségügy kompetenciáit folyamatosan fejleszti. A műanyag formázás, a műanyag technológiák és a szerszámtervezés területén megszerzett tudásával nagy mértékben hozzájárul a makói gyár folyamatban lévő technológiai átállásához, a gumi alapanyagról műanyag alapú termékekre váltásban.

"Nagy megtiszteltetés és egyben komoly kihívás egy már több, mint 25 éve az autóipari szektorban működő, a város és a térség egyik legnagyobb munkaadójának számító gyár vezetése. Az iparág átalakulása, a piaci igények változásának felgyorsulása és a régió kiélezett versenyképességi helyzete által jellemezhető időszakban kell egyszerre rugalmasnak és stabilnak lennünk, nyitottnak és bátornak a szükséges változások végrehajtására. A Continental vállalat erős vállalati kultúrája, a makói munkatársak összetartása és a fejlődési lehetőségek kiaknázása együttesen az a lehetőség, amivel nyertesként kerülhetünk ki a jelenlegi változásokból. A technológiai átállás és a fenntartható működési modellünk sikeres megteremtésének eredményeként meghatározó szereplőként vezethetjük át az új autóipari korszakba a Continental makói gyárát”- monda Szűrszabó Levente, a makói Continental gyárigazgatója.

A Continental hűtő- fűtő csövek szegmensének legnagyobb és legmeghatározóbb gyártója a makói telephely, továbbá globális szegmensközpontként támogatja a vállalat világszerte működő hűtő- fűtő csövek gyártására specializálódott gyárakat. Az elősorban az elektormobilitás által vezérelt piaci igények is megkövetelik termékek technológia átállását, mely most minden piaci szereplőnek kihívást jelent.

A makói gyár az elmúlt hónapokban megkezdte a váltást az új műanyag technológiákra a helyi munkatársak bevonásával és nemzetközi támogatással projektek indultak az átállás sikeres megvalósításának érdekében.