Ismerkedjen meg a Continental Vállalat legfrissebb sajtóközleményeivel.

Áttekintés
      Sajtókapcsolatok

2022. július 06.

Már elérhetők Európában az újrahasznosított PET-palackokból kinyert poliészterrel készült Continental abroncsok

• A terméktechnológia és a fenntarthatóság fejlesztését célzó innovációk iránti folyamatos elkötelezettségével a Continental érdemelte ki „Év gumiabroncsgyártója” címet
      • A Tire Technology International innovációért és kiválóságért járó díját a hannoveri gumiabroncstechnológiai kiállításon adták át

Budapest, 2022. július 6. - Az újrahasznosított PET-palackokból kinyert poliésztert tartalmazó Continental abroncsok mostantól minden európai kereskedő számára elérhetőek. A Continental 2022 áprilisában kezdte meg az úgynevezett ContiRe.Tex technológiával készült abroncsok sorozatgyártását, amely teljes mértékben helyettesíti a hagyományos poliésztert az abroncsok vázában. A prémium gumiabroncsgyártó jelenleg három modellt kínál öt méretben, melyek mindegyike újrahasznosított PET-palackokból kinyert poliészterrel készült: a PremiumContact 6-ot, az EcoContact 6-ot és az AllSeasonContact négyévszakos gumiabroncsot.

A Continental 2021 szeptemberében mutatta be először a speciálisan kifejlesztett ContiRe.Tex technológiáját, mely során poliészterfonalat alkalmaznak. Ezt használt PET-palackokból nyerik ki bármiféle közbenső kémiai lépés nélkül, ennek köszönhetően a technológia sokkal hatékonyabb, mint az egyéb módszerek, melyek során a PET-palackokat nagy teljesítményű poliészterfonalakká dolgozzák fel. A technológiához használt palackok kizárólag olyan régiókból származnak, ahol nem működik zárt rendszerű újrahasznosítás. Egy szabványos személygépkocsiabroncs-készlethez nagyjából 40 újrahasznosított PET-palack anyagát használják fel. A ContiRe.Tex technológiával készült gumiabroncsok oldalfalán egy speciális logó található („Újrahasznosított anyagot tartalmaz”).

PremiumContact 6 CRM

EcoContact 6 CRM