2015. november 03.

Munkavállalóink büszkék rá, hogy „Continentalosok“ lehetnek

• 80 százalékot meghaladó részvétel az „OUR BASICS live“ munkavállalói felmérésen
      • Munkavállalóink 85 százaléka támogatja a Continental vállalati értékeket.
      • A mindennapokban leginkább a „bizalom“ értéke jelenik meg a vállalatnál

Hannover, 2015. november 3. A Continental munkavállalóinak nagy többségét – több mint 80 százalékát – büszkeséggel tölti el, hogy Continental vállalatnál dolgozhat. Ez az „OUR BASICS live“ 2015 munkavállalói felmérés eredményei alapján jelenthető ki. A mostani érték közel tíz százalékkal haladja meg a 2011-es évben készített előző felmérés eredményét. A névtelen felmérésben ez alkalommal világszerte 140 000 alkalmazott vett részt. A feltett kérdések mindenekelőtt a vállalati kultúrára, a munkakörülményekre és a vezetési magatartásra vonatkoztak. Már sorozatban harmadszor volt 80 százalék felett a részvételi arány.

„A felmérés eredményei rámutatnak: Munkatársaink büszkék a Continental-ra ,mint vállalatra és arra, hogy ők is részei lehetnek! Az ‚OUR BASICS live‘ felmérésben való részvételükkel kinyilvánítják a Continental felé való elköteleződésüket. Csak a visszajelzések révén fejlődhetünk közösen tovább. Ezért különlegesen fontosak számunkra alkalmazottaink visszajelzései: Az ‚OUR BASICS live‘ felmérésben és az ezt követő megbeszéléseken való részvétellel az alkalmazottaknak számos lehetősége van arra, hogy a vállalatot és értékeit közösen formálhassák . Ezzel hozzájárulnak a sikerhez“, magyarázta Dr. Ariane Reinhart, a Continental HRvezetője.

Az elmúlt években hogyan alakult a Continental-nála vállalati értékek megélése? Az „OUR BASICS live“ 2015 munkavállalói felmérésben ez a kérdés központi szerepet kapott. A „Continentalosok“ 85 százaléka arról számolt be, hogy teljes mértékben támogatja a – bizalom, versenyszellem, a cselekvés szabadsága és egymásért – négy értéket. „Ezt az erős elköteleződést saját személyes tapasztalatommal is alátámaszthatom, melyet a Continental vállalatnál töltött első éveimben szereztem: Bárhol is mozogtam a vállalati világban, úgy éreztem, hogy telephelyeinken az értékek összekötő erőként működnek. Az értékek bennünk a közös DNS, melyre alapozva országhatárokon átívelő közösséget tudjunk építeni“, mondta Reinhart.

Az alkalmazottak számára a legfontosabb érték a „bizalom“, ezt követi a „versenyszellem“, a „cselekvés szabadsága“ és az „egymásért“. „Ez egy szép eredmény. Mivel: Minden belső és külső kapcsolatnak a bizalom az alapja“, állapította meg Reinhart, majd folytatta: „Továbbá tudjuk: Az értékek értéket teremtenek. Vállalati kultúránk folyamatos továbbfejlesztése számunka ezért nem öncélú tevékenység, hanem innovációs erőnk és fejlődőképességünk része. Tartósan csak úgy lehetünk sikeresek, ha például képesek vagyunk megkérdőjelezni a megszokásokat és hagyományos korlátokat áthidalva egymással és egymásért együttműködünk.

Az alkalmazottak fejlődési lehetőséget abban látnak ,hogy a vállalati értékek a hétköznapi munkavégzésbe még erősebben integrálódjanak. „Ez egyértelmű feladat számunkra. Tovább kell dolgoznunk minden nap azon, hogy a visszajelzés fontosságát a munkatársak megértsék. . Hiszen a vezetők számára minden szinten döntő fontosságú a munkavállalók visszajelzése: ők tudják pontosan, hogy hol szorít a cipő és miért. Ezért vezetőink csapataikkal együtt területről területre és témakörről témakörre kielemzik az ‚OUR BASICS live‘, a Continental általános 'egészségügyi kivizsgálásának' eredményeit. Mindezt a szívünkkel és eszünkkel megközelítve tesszük“, magyarázta Reinhart.

Elérhető dokumentumok