2017. december 20.

Két elismerést is kapott a Continental a 2018-as Német Design Díjátadón

· A kiemelkedő formatervezésért részesült elismerésben az intelligens ablakvezérlés és a 3D megjelenítési felület.

· Nagyobb kényelem és biztonság, jobb energiahatékonyság – mindez az intelligens ablakvezérléssel.

· A 3D felület rugalmasan jeleníti meg a digitális tartalmat, és új konfigurálási lehetőséget nyújt a vezetőfülkében.

Budapest, 2017. december 20. - A Continental is elismerésben részesült a 2018-as Német Design Díjátadón, mint ahogy az tavaly és tavalyelőtt is történt. A Német Formatervezési Tanács a „Közlekedés” kategória nyertesének választotta a vállalatcsoport intelligens ablakvezérlését és a háromdimenziós kijelző felületét. Ezzel a nemzetközi zsűri is elismerte a technológiai vállalat minőségi munkáját és innovatív leleményességét. A díjat 2018. február 9-én adják át Frankfurtban.

Intelligens ablakvezérlés

Az intelligens ablaküveg automatikusan vagy gombnyomásra sötétedik be a beállított szintekre. A technológia üvegbe épített speciális fóliát használ, amelyeknek megváltozik az áttetszősége az elektromos vezérléstől érkező jel hatására. Ezzel a megoldással akár négy grammal is csökkenthető a CO2 kibocsátás kilométerenként. Emellett fokozza a kényelmet és a biztonságot, mivel a sofőrt nem vakítja el a napfény, és a figyelme nem terelődik el például a napellenző lehajtásakor. Az ablakok automatikus besötétítése egyúttal a kocsiban hagyott értékek védelmét is szolgálhatja. „Megtiszteltetés számunkra, hogy a Német Formatervezési Tanács is elismerte az intelligens ablakvezérlés által nyújtott lehetőségeket, ez pedig megerősített minket abban a törekvésünkben, hogy rugalmas rendszermegoldásként fejlesszük ezt tovább” – mondta Andreas Wolf, a Continental Váz és Biztonság üzletágának vezetője. „Az, hogy fokozatosan állíthatjuk az ablakon keresztül beáramló fény mennyiségét, növeli a vezetés kényelmét és biztonságát” – így kommentálta a döntését a Német Design Díjátadó zsűrije.

3D kijelzőfelület

Amellett, hogy egyre nagyobbá válnak az autók kijelzői, egyre több funkciót és digitális tartalmat képesek kezelni. Kiváló példa erre a digitális műszercsoport, amely rugalmasan jeleníti meg a digitális tartalmat, ugyanakkor ebben az esetben korlátozott a testreszabhatóság. Itt lép színre a Continental 3D kijelzője. A hagyományos kijelző felületet optikailag kötött és topográfiai elemekkel bővíti ki, és utat nyit a kreativitás szabadságának. „A kijelzőnk személyre szabható, mind az egyes márkák, mind a sofőrök tekintetében. Büszkék vagyunk arra, hogy a Német Formatervezési Tanács ezzel a díjjal elismerte azt az erőfeszítésünket, amellyel a személyre szabott vezetés élményét kívánjuk jobbá tenni” – tette hozzá Dr. Frank Rabe, a Continental Műszerek és Sofőr Felhasználói Felületek üzletágának vezetője.

„Az innovatív kijelző háromdimenziós jellegének köszönhetően számos információ jelenik meg a legkülönbözőbb helyeken új, modern formában, és ezzel teljesen új megjelenést és érzést kelt a belső térben” – a zsűri így érvelt a 3D kijelző felület győzelme mellett.

​​​​​​​

A 2018-as Német Design Díjátadó

A Német Design Díjátadó a Német Formatervezési Tanács prémium nemzetközi megmérettetése. Az a célja, hogy felfedezze, bemutassa és jutalmazza az egyedi design trendeket. Ennek érdekében évről évre díjazza a termékek és a kommunikáció területén született, magas minőségű pályázatokat, amelyek önmagukban mind forradalmi design újdonságok. A Német Design Díjat 2012-ben adták át először, és ma már a világ egyik legrangosabb megmérettetése e témában, amelyet szakmai körökben is nagyra becsülnek.

Elérhető dokumentumok