2018. január 23.

A Continental 6 milliárd forintot ruház be a nyíregyházi gyáregységébe

• A növekvő kereslet miatt új gyártóberendezések beszerzése vált szükségessé
      • A Magyar Kormány támogatásával jött létre a kapacitásbővítés és technológia fejlesztés
      • A beruházásokkal várhatóan 600 új munkahely létesülhet a jövőben, melyből több, mint 200 már megvalósult

2018 január 23., Nyíregyháza A ContiTech tovább bővíti magyarországi tevékenységét. Az elmúlt másfél évben a német Continental vállalathoz tartozó ipari beszállító a Magyar Kormány támogatásával 6 milliárd forintot ruházott be nyíregyházai telephelyébe. Ebből az összegből új kaucsuk keverő gyártósort, egy új félkész terméket gyártó berendezést (kalander) és egy komplett termelési technológiát alakítottak ki, amely a járművek fűtő- és hűtő tömlőrendszerek gyártásához biztosítja. Továbbá megépült egy raktár a Keverő Centrum számára és folyamatban van egy logisztikai központ építése is, melyet az Air Springs és a Mobile Fluid Systems üzleti egység közösen használ a jövőben. Az átadó ünnepség Hans-Jürgen Duensing ContiTech Elnök video üzenetével kezdődött, a Magyar Kormány képviselőjének, Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes, Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja, Jászai Menyhért, Nyíregyháza Alpolgármestere, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke és a ContiTech érintett üzleti egység vezetőinek, Christian Nöll (Head of Business Unit Mobile Fluid Systems), Dr. Peter Scholtissek ( Head of Material, Technology & Operations (MTO) ContiTech) és Claus-Peter Spille, Head of Business Unit Air Spring Systems jelenlétében zajlott.

A beruházásokkal már több, mint 200 új munkahely jött létre

„A Magyar Kormány több, mint 2 milliárd forinttal támogatta a beruházást”, mondta Jókay László, a nyíregyházi gyár ügyvezető igazgatója. „Ezzel több, mint 200 új munkahely létesült. Így már közel 500 munkavállaló dolgozik a nyíregyházi gyárban. Öt évvel ezelőtt ez a szám a 220 főt érte el. És ha az új berendezések elérték a teljes termelési kapacitásukat, akkor az elkövetkező két-három évben további 250-300 új munkahelyre lehet számítani.” A Continental összesen magyarországi telephelyein több, mint 8000 alkalmazottnak biztosít munkát. És nem csak Nyíregyházán ruháztak be, hanem a Continental más magyarországi gyárában is.

Új berendezések növelik a termelés volumenét

2017 decemberében üzembe helyezték a Keverő Centrumhoz tartozó logisztikai központot, ahonnan a többi magyar gyáregységet is ellátják nyersanyaggal. A folyamatosan bővülő kereslet miatt kiépített új keverő gépsor jelenleg kezdi a próbaüzemet. A tömlőgyártás már elkezdődött és idén a tervek szerint megduplázzák a kapacitását. Tavaszra elkészül az összesen 4500 négyzetméteres raktárépület is, amelyben tömlőket és légrugókat fognak tárolni.

Elérhető dokumentumok