Sajtóközlemény
      2021. március 24.

A veszprémi Continental az Év Beszállítója 2021-ben

Veszprém, 2021. március 24. - Az Év Beszállítója 2021 díjat azok a Magyarországon termelő, fejlesztő vagy szolgáltató, autóiparban érdekelt vállalatok nyerhetik el, amelyek 2020-ban komoly beruházást, létszámbővítést és fejlesztést hajtottak végre hazánkban. Az elismerést az idei évben öt vállalat, köztük a Continental veszprémi gyára is kiérdemelte.

Az Év Beszállítója díj alapítói - az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu - megkeresték a legtöbb európai autógyártót és kérték, hogy jelöljék meg azokat a magyarországi beszállítókat, akiket az elmúlt év során a legmegbízhatóbbnak találtak.

A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyárát az Év Beszállítója 2021 díjjal ismerték el. A vállalat fejlesztési központja tavaly szeptemberében a járműdinamikai tesztpályájának átépítésével, majd decemberében a gyár munkafolyamatainak korszerűsítése és infrastrukturális fejlesztésének céljából hajtott végre beruházásokat, melyeknek köszönhetően a Continentalnak a tavalyi kritikus évben is sikerült új projekteket Magyarországra hozni.

A döntést a biztonsági funkciók és a vezetéstámogató rendszerek iránti piaci igények hívták életre, melyek eredményeként a veszprémi Continental versenyképessége és a régióban meghatározó fejlesztési szerepe is erősödik.

A veszprémi vállalat a világ szinte valamennyi autógyártója részére, magas minőségben állít elő gépjármű menetbiztonsági rendszerekhez különböző̋ szenzorokat, fékrendszereket. A helyi kutatási és fejlesztési terület szoftverfejlesztési tevékenységével, a saját tesztpályán elvégzett teszteléssel a teljes értékláncot lefedi.

"Már több mint 25 éve azon dolgozunk Veszprémben, hogy magas minőségű termékeket szállítsunk vevőinknek és folyamatosan növeljük kutatási és fejlesztési (R&D) tevékenységünket, hogy hosszú távon fenntartható legyen a működésünk. A csapatunk teljesítményének és hozzáállásának köszönhetően az egyes érdekeltjeinktől visszajelzéseket kapunk. Bővíthettük a tesztpályánkat, új beruházások és projektek érkeznek Veszprémbe, a fejlesztési tevékenységünk is bővülhet, továbbá vevőink is elismerik az elkötelezett és következetes munkánkat. Köszönöm kollégáimnak a magas színvonalú munkavégzést és hozzájárulásukat működésünk fenntarthatóságához" - mondta el Pápai Tamás, a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A veszprémi gyár teljes körű projektfelelőse az ESC-rendszereknek, beleértve más lokációk, így a frankfurti központ koordinálását is, melynek köszönhetően a Continental vevőit teljes mértékben Veszprémből szolgálja ki a világ minden részén. Mindezek mellett szenzorfejlesztési részlege kompetencia központ világszerte, számos szenzor rendszer tekintetében.

Az idén 150 éves évfordulóját ünneplő technológiai vállalat Magyarországon mind az öt üzleti területével jelen van nyolc lokációban, veszprémi egysége több mint 25 éve végez fejlesztéseket a járműdinamika terén.