Návrhy
      Zařízení Filtermac v Otrokovích
      Zpráva
      24. dubna 2019

Continental Barum se zapojil do projektu ochrany životního prostředí

• V současné době je velkým tématem znečištění vody, moří a zaplavování planety PET lahvemi a dalším plastovým odpadem
      • Společnost Continental Barum chce snížit svoji plastovou „stopu“ a pro potřeby zaměstnanců opatřila filtrační zařízení kohoutkové vody Filtermac
      • Ke studánce Filtermac je možné kdykoliv přijít s vlastní ekologickou a opakovaně použitelnou lahví či džbánem
      • Při zahájení provozu mohli zaměstnanci vyhrát skleněnou láhev Filtermac a nyní mají stejnou možnost i v interní soutěži

Otrokovice, 24. dubna 2019 - Obaly z PET materiálů se staly v posledních několika letech symbolem komunálního odpadu. Společnost Continental Barum se snaží nenavyšovat množství PET lahví ve vlastním provozu. Pro své zaměstnance tedy pořídila ekologickou alternativu v podobě přístroje FILTERMAC. Toto zařízení bylo nově instalováno v administrativní budově společnosti Continental Barum a slouží volně zaměstnancům k užívání. Mohou si kdykoliv natočit čerstvou (neperlivou i perlivou) vodu do vlastní lahve.

FILTERMAC Office je systém rozvodu mikrofiltrované vody, perlivé i neperlivé, po budově. Využívá vodu z vodovodního řadu, kterou upraví do nejvyšší kvality právě ve chvíli, kdy si ji uživatel stáčí do láhve. Výsledkem je čerstvá a zdravá voda vynikající chuti, která necestuje po silnici, neskladuje se a hlavně není balena v jednorázových PET lahvích.

Součástí zařízení je UV lampa, která ničí všechny bakterie ve vodě a zbavuje ji veškerých nečistot i mikroorganismů. Přítomné uhlíkové filtry odstraňují chutě, pachy, chlór a částice nad 0,5 mikronu. Pro ty, kteří preferují perlivou vodu, je zde i sycení CO2, které dodá oblíbené bublinky. Celé zařízení samozřejmě prochází pravidelnou údržbou a servisem odborné firmy.

Voda se dá načepovat do karafy nebo do jakékoliv jiné ekologické lahve, případně lze opakovaně využít plastovou láhev. Tím se předchází konzumaci toxických látek, jejichž únik do vody je s plastovými lahvemi často spojován. Používáním vody z tohoto zdroje tak zaměstnanci chrání přírodu i své zdraví.

Při zahájení provozu Filtermacu a představení jeho funkcí měli přítomní zaměstnanci možnost získat ekologickou ručně foukanou láhev Filtermac z odolného borosilikátového skla s nerezovým víčkem. Další zájemci z řad zaměstnanců mají šanci láhev vyhrát v interní soutěži, pokud se pochlubí, co dělají pro ochranu životního prostředí ve svém soukromém životě.

Dostupné dokumenty