Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      30. července 2019

Continental v Brandýse otevírá zkušební laboratoře externím zájemcům

Brandýs nad Labem, 30. července 2019 – Společnost Continental v Brandýse nad Labem, která vyrábí elektroniku pro přední světové automobilky, modernizovala a rozšířila své laboratoře pro testování produktů a jejich komponentů. Vzniklo tak rozsáhlé špičkově vybavené pracoviště, jehož kapacita umožňuje využití i ze strany externích zájemců. V brandýských laboratořích tak mohou testovat výrobky a materiály firmy z autoprůmyslu, strojírenství, elektrotechniky, optiky, ale třeba i maloobchodu.

V Continentalu investovali do nákupu řady nových zařízení a nyní disponují třemi laboratořemi: měrovou, kalibrační a zkušební. „V té zkušební nabízíme externím zájemcům devět různých typů zkoušek, které lze využít pro vývoj a schvalování nových produktů,“ říká Ladislav Herc, manažer laboratoří v brandýském závodě. Pracoviště má certifikaci IATF16949, ale není akreditováno podle standardu IEC17025.

Některá ze zařízení jsou v Česku poměrně unikátní. Vedle teplotních zkoušek jsou k dispozici vibrační zkoušky, měření barvy a jasu, rentgenová analýza, analýza technické čistoty, materiálová analýza a další.

V Česku je podobně kvalitně vybavených laboratoří a vyškoleného personálu obecně nedostatek. V Continentalu zajišťuje zkoušky dvacítka zaměstnanců, kteří obsluhují celkem dvě stovky zařízení. Slouží převážně interním potřebám, ale řeší i poptávky ze zahraničních závodů Continentalu.

„Možnosti využití pro externí zadavatele jsou skutečně pestré. Díky naší výrobě jsme skvěle vybavení na zkoušky displejů všeho druhu, ale můžeme testovat třeba i různé obaly a simulovat například to, co s nimi udělá přeprava letadlem,“ dodává Ladislav Herc.

Continental Automotive Czech Republic v Brandýse nad Labem vyrábí autorádia, multimediální systémy a jejich přední displeje, palubní přístroje, ovládací panely klimatizací, telematiku, eCall systémy a také řídící jednotky palivových systémů. Mezi zákazníky firmy patří největší světové automobilky, takže s jejími výrobky se můžete setkat ve značkách jako VW, PSA, Daimler, Renault, Fiat, Toyota a řadě dalších.

Služby zkušební laboratoře Continental Automotive Czech Republic Brandýs nad Labem:

• Zkoušky odolnosti proti změnám klimatu
      • Vibrační zkoušky
      • Zkoušky světlostálosti (odolnost barev vůči slunečnímu světlu)
      • Měření barvy
      • Měření jasu
      • X-ray analýza
      • Iontová kontaminace
      • Technická čistota
      • Materiálová analýza

Dostupné dokumenty

Nové laboratoře v Brandýse nad Labem

Lze zde testovat různé výrobky a materiály z autoprůmyslu, strojírenství, elektrotechniky, optiky a maloobchodu.

Zobrazit více Zobrazit méně