Návrhy
      Zpráva
      24. června 2019

Continental v Brandýse začal stavět novou výrobní halu pro kvalitnější displeje

Brandýs nad Labem, 24. června 2019 – Společnost Continental v Brandýse nad Labem, která vyrábí elektronické komponenty pro přední světové automobilky, slavnostně zahájila stavbu nové výrobní haly. Budova s celkovou rozlohou 4 200 m2 má být hotova v průběhu příštího roku a start sériové výroby je zde v plánu na první měsíce roku 2021. Produkce bude zaměřena na interiérové displeje s využitím inovativní technologie, které bude odebírat například značka Audi.

„Vývoj v oblasti displejů jde rychle vpřed a naši zákazníci chtějí stále kvalitnější produkty. Investujeme proto do technologií, které nám umožní zůstat špičkou na tomto poli,“ říká Tomáš Vondrák, ředitel závodu Continental v Brandýse nad Labem. „Dnes je náš závod jedním z mála míst na světě, kde se využívá pro displeje unikátní technologie optical bonding. V nové hale instalujeme technologii ještě pokročilejší.“

Optical bonding zjednodušeně znamená vyplnění vzduchové mezery mezi displejem a jeho ochranným sklem. Výsledným efektem je snížení odrazu světla od displeje, zvýšení kontrastu,       a tím zlepšení čitelnosti i za zhoršených podmínek, například na přímém slunci. Výroba probíhá v tzv. čisté místnosti, která je nutná pro zajištění kvality celého procesu.

V nové hale budou na ploše 800 m2 umístěny také laboratoře, které jsou nyní roztroušeny na různých místech závodu. Laboratoře pro testování produktů a jejich komponentů Continental nedávno modernizoval a rozšířil, čímž vzniklo rozsáhlé špičkově vybavené pracoviště, jehož kapacita umožňuje využití i ze strany externích zájemců. V brandýských laboratořích tak mohou testovat výrobky a materiály jak firmy z autoprůmyslu, tak ze strojírenství, elektrotechniky, optiky, ale třeba i maloobchodu.

Continental Automotive Czech Republic v Brandýse nad Labem vyrábí autorádia, multimediální systémy a jejich přední displeje, palubní přístroje, ovládací panely klimatizací, telematiku, eCall systémy a také řídící jednotky palivových systémů. Mezi zákazníky firmy patří největší světové automobilky, takže s jejími výrobky se můžete setkat ve značkách jako VW, PSA, Daimler, Renault, Fiat, Toyota a řadě dalších.

Dostupné dokumenty

Continental v Brandýse začal stavět novou výrobní halu pro kvalitnější displeje