Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      31. ledna 2018

Continental získal titul Dodavatel pro Auto roku 2018: pro Škodu Karoq vyrábí třeba displej navigace

• Společnost Continental Automotive Czech Republic s.r.o. se stala držitelem významného titulu Dodavatel pro Auto roku 2018
      • Produkty Continental se nacházejí v pohonné jednotce, podvozku či interiéru, a jejich úkolem je starat se o bezpečnost a pohodlí posádky automobilu. Z českých závodů pochází například displeje palubního systému
      • Společnosti Continental Automotive a Continental Barum patří k předním českým hráčům v automobilovém průmyslu, dohromady zaměstnávají více než 16 000 lidí v ČR

Praha, 31. ledna 2018 – Škoda Karoq je plná dílů a součástek z českých závodů společnosti Continental, která se tak stala Dodavatelem pro Auto roku 2018. Firma v České republice zaměstnává více než 16 000 pracovníků a mnoho z nich má podíl na úspěchu Škody Karoq. Vyrábějí mimo jiné displeje palubního informačně-zábavního systému.

Do českého SUV společnost Continental dodává např. základní součásti brzdového systému (vč. posilovače nebo brzdových hadiček), radar adaptivního tempomatu nebo jednotku ESC, a to jak v základní verzi Base, tak i v pokročilé Plus, jež podporuje nejmodernější jízdní asistenční systémy. „Nová Škoda Karoq je výkladní skříní techniky, s jejíž pomocí chceme dosáhnout smělého cíle vytyčeného ve strategii Vision Zero, tedy eliminaci nehod a zranění na silnicích,“ říká Milan Souček z Continental Automotive Czech Republic s.r.o.

Continental vyrábí rovněž řídicí jednotky dvouspojkových převodovek, adaptivních tlumičů, zavírání dveří nebo čidla oxidů dusíku a protékajícího množství vzduchu, která jsou nedílnou součástí pohonného ústrojí středně velkého českého SUV. Důležitým místem pro Karoq je např. závod Continental v Brandýse nad Labem, odkud pocházejí displeje palubního systému.

Kromě známé továrny na výrobu pneumatik v Otrokovicích je Continental v Česku zastoupen sedmi dalšími závody: zmíněným Brandýsem nad Labem, Adršpachem, Trutnovem, Ostravou (vč. R&D centra), Frenštátem pod Radhoštěm, Jičínem a Meclovem. V celosvětovém měřítku společnost předběžně oznámila tržby za rok 2017 ve výši 44 miliard eur, přičemž samotná divize Automotive utržila 39 miliard. Výsledky v České republice budou známy v průběhu března.

Vybrané díly, které dodává Continental do SUV Škoda Karoq:

• Podvozek a bezpečnost
        • Radar systému nouzového brzdění
        • Ostřikovače
        • Snímače otáček kol
        • Jednotka ESC v provedení Base i Plus
        • Brzdové hadičky (zadní náprava)
        • Posilovač brzd
        • Elektronická parkovací brzda s integrovaným třmenem (EPB-Ci)
        • Modul diagnostiky baterie
        • Řídicí jednotka adaptivních tlumičů
        • Senzor zrychlení pro řízení adaptivních tlumičů