Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      10. května 2021

Do podpory zlínské zoo se zapojila nejen firma Continental Barum, ale i její zaměstnanci

• Společnost Continental Barum se stala partnerem Zoo Zlín a darovanými finančními prostředky podpořila nejbližší zoologickou zahradu, která se vzhledem k téměř čtyřměsíčnímu letošnímu uzavření ocitla v těžké ekonomické situaci.
      • Formou finančního daru věnovala zlínské zoologické zahradě 50 000 korun.
      • Ke zveřejněné výzvě v zaměstnaneckých novinách Profil se připojilo i mnoho ze zaměstnanců společnosti a nákupem poukazu Zvíře na víkend tak přivítali doma na víkend netradiční zvířecí společníky.

Otrokovice, 10. května 2021. Zlínská zoo je druhou nejnavštěvovanější zoologickou zahradou v České republice. V roce 2019 zaznamenala rekord v návštěvnosti, kdy jejími branami prošlo přes 680 000 návštěvníků. Zoo nabízí ve svém areálu k vidění více než 230 druhů zvířat, z nichž většina patří mezi vzácné a ohrožené živočišné druhy.

Z důvodu protikoronavirových opatření, které střídavě platily v průběhu roku 2020, vstoupila zlínská zoo do nového roku 2021 ve velmi špatné ekonomické kondici. Musely být zastaveny opravy a zabrzdil se plánovaný rozvoj areálu. Další téměř čtyřměsíční uzavření v úvodu tohoto roku a volání o pomoc pro zvířata v zoo se vedení společnosti Continental Barum rozhodlo věnovat na zajištění odpovídajících chovatelských podmínek, krmení a tepelnou pohodu v pavilonech a vnitřních expozicích zlínské zoo, finanční částku ve výši 50 000 korun.

„Jsme rádi, že jsme mohli rozšířit řady partnerů zlínské zoo, která patří určitě k nejkrásnějším u nás a chápeme složitou situaci při zajištění standardního provozu v době totálního uzavření zoologické zahrady a výpadku veškerých příjmů ze vstupného. Chceme prostě zachovat zlínskou zoo tak, aby i nadále dělala radost všem jejím návštěvníkům pro následující roky,“ vysvětlil Libor Láznička rozhodnutí lokální CSR komise o poskytnutí daru.

Poskytnutý dar tak například umožní masitou stravu pro tři tygřice na 35 dnů nebo tříměsíční zajištění potravy pro skupinu všech 20 klokanů či půlroční dobroty pro párek pand červených.

Zlínská zoo s radostí přivítala věnovaný sponzorský dar. I když je Zoo Zlín již od 12. dubna opětovně otevřena, každá finanční pomoc je pro zoo velmi vítaná. „Velmi si vážíme poskytnutého finančního daru. Děkujeme společnosti Continental Barum za pomoc a podporu, částku do poslední koruny využijeme pro zajištění krmení pro chovaná zvířata,“ poděkoval za dar ředitel Zoo Zlín Roman Horský.

O návrhu a možnosti, jak zlínskou zoo podpořit, se mohli dočíst i zaměstnanci společnosti v článku v zaměstnaneckých novinách Profil. Mnoho z nich reagovalo tím, že na výzvu, jak pomoci, zakoupilo spolu se svými dětmi poukaz na Zvíře na víkend. U mnoha rodin zaměstnanců tak své místo přes víkend měli lvi, sloni, surikaty nebo pandy.

Dostupné dokumenty

Zobrazit více Zobrazit méně