Návrhy

Trvající silný a ziskový růst: Continental předčí cíle pro rok 2017

• Předběžné ekonomické výsledky za rok 2017 zveřejněny
      • Dle očekávání 4. čtvrtletí vykazuje vysoké obraty a tržby
      • Nárůst obratu o 8% na více než 44 miliard EUR před  zohledněním konsolidace a vlivu kurzových rozdílů
      • EBIT marže dosáhla  přibližně 10,8 %
      • Nové objednávky skupiny Automotive dosáhly úrovně více než 39 miliard EUR
      • Výhled na rok 2018: Nárůst obratu přibližně na 47 miliard EUR  a EBIT marže přibližně 10,5 %

Hannover, Las Vegas (USA), 9. leden 2018. Technologický podnik Continental v obchodním roce 2017 opět rostl nadprůměrně silně a ziskově. S obratem přibližně 44 miliard eur a tedy nárůstem o více než 8 % ve srovnání s předchozím rokem a očištěnou EBIT marží ve výši přibližně 10,8 % společnost Continental předčila své roční cíle.

A spokojeně vypadal i předseda představenstva společnosti Continental, Dr. Elmar Degenhart, při příležitosti oznámení předběžných ekonomických údajů na probíhajícím  veletrhu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas: „Křivka úspěšnosti společnosti Continental ukazuje dále nahoru. Naše inovace v oblastech asistované a automatizované jízdy, propojení a elektrifikace nám znovu pomohly k nadprůměrnému růstu.   Tvrdá práce pro naše klienty se vyplatila a ti si ji velmi cení.  To se odráží především v rostoucím objemu nových zakázek skupiny Automotive. Za rok 2017 vzrostl na více než 39 miliard eur.“

Konsolidovaný obrat společnosti očištěný o kurzové rozdíly rostl přibližně o 8%. Můžeme tedy konstatovat, že růst společnosti Continental byl značně rychlejší ve srovnání s globálním trhem pro výrobu osobních automobilů a lehkých užitkových vozidel, který na základě předběžných dat vzrostl o pouhá 2 %.

„Poslední čtvrtletí uplynulého hospodářského roku probíhalo dle očekávání se silným obratem a výsledkem,“ řekl člen představenstva pro finance Wolfgang Schäfer.

„K takovým výsledkům přispěl především růst divizí Automotive, ContiTech a obchodování se zimními pneumatikami, jejichž silný obrat v předchozím roce jsme opět překonali,“ dodal.

Pro rok 2018 společnost Continental počítá s nárůstem obratu přibližně na 47 miliard eur a očištěnou marží EBIT přibližně 10,5 %. Zároveň je zde očekávaný mírný vzestup celosvětové výroby osobních automobilů a lehkých užitkových vozidel o více než 1 % přibližně na 97 milionů vozidel.

Continental předloží své kompletní předběžné obchodní výsledky 8. března 2018 v rámci digitálně přenášené roční tiskové konference.

Dostupné dokumenty

Zobrazit více Zobrazit méně