Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zaměstnanci otrokovického závodu splnili více než sto dětských přání.
      Zpráva
      18. prosince 2019

Konec roku ve společnosti Continental Barum patří tradičně k charitativním akcím zaměstnanců

• Již po osmé se zaměstnanci společnosti zapojili do prodeje vánočních hvězd pro sdružení Šance Olomouc o.p.s. pro hemato-onkologicky nemocné děti.
      • Poprvé zaměstnanci vytvořili Mikulášovu družinu a 5. prosince obdarovávali děti z dětského oddělení KNTB ve Zlíně.
      • Patým rokem stojí v prostorách firmy Strom splněných přání pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin z Otrokovic, Zlína a nejbližšího okolí a podruhé se konala sbírka pro Ježíškova vnoučata.
      • Charitativní turnaj v malém fotbale s penaltovým kopáním na jednatele společnosti vyneslo přes 10 tisíc korun pro Naději Otrokovice.

Otrokovice, 18. prosince 2019 - V předvánoční čas tradičně zaměstnanci společnosti Continental Barum pomáhají a věnují se také charitě. Vedení společnosti vždy ke konci roku vyhlašuje některé dobročinné akce, do kterých se mohou zaměstnanci zapojit společně s kolegy v rámci firmy.

Jedná se o objednání a nákup vánočních hvězd, které již 22 let pořádá sdružení Šance Olomouc o.p.s. Zakoupením vánoční hvězdy tak zaměstnanci pomohli malým pacientům, jejich rodinám a zdravotníkům na hemato-onkologickém oddělení dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Do sbírka přispěli částkou 19.400 korun za zakoupení téměř 150 vánočních růží.

Premiérově se také pět zaměstnanců společnosti 5. prosince převléklo do mikulášského, čertovských a andělských převleků a vytvořili spolu s Mikulášem jeho družinu. Rozdávali pak mikulášské balíčky a dárky pro dětské pacienty na dětském oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Již popáté zaměstnanci zorganizovali v prostorách firmy tak zvaný Strom splněných přání. U stromečku byl zveřejněn seznam více než stovky přání dětí ze sociálně znevýhodněných rodin z Otrokovic, Zlína a nejbližšího okolí.

Seznam do firmy dodávají pracovnice sociálních odborů z měst Otrokovice a Zlín. V pátek 13. prosince pak část zaměstnanců, kteří se podíleli na pořízení vánočních dárků pro děti v čele s jednatelem společnosti Janem Černoškem předali více než stovku vánočních balíčků a tašek právě zástupcům měst Otrokovice a Zlín. Pracovní týmy, výrobní linky, oddělení, kanceláře nebo i jednotlivci tak poskytli dárky v celkové hodnotě překračující částku 130 tisíc korun.

Pro všechny, kteří se účastní akce Strom splněných přání, je velkou radostí zajistit obdarování dětí. Z tohoto krásného nápadu se stala již předvánoční tradice,“ shrnul na závěr jednatel společnosti Jan Černošek.

Přesně 27 tisíc korun přebylo a tyto vybrané finanční prostředky, za které nebyly pořízeny dárky pro děti budou použity do veřejného projektu Českého rozhlasu – Radiožurnálu Ježíškova vnoučata.

Právě zaměstnanci společnosti Continental Barum se stali Ježíškovými vnoučaty, a tyto finance budou použity na zaplacení několika divadelních představení Divadla Bez Pravidel z Brna pro klienty Domova seniorů v Lukově. Divadelní představení budou realizována v lednu 2020.

K předvánoční tradici také patří Vánoční turnaj v malé kopané o pohár jednatele společnosti, který se letos konal již po čtrnácté. Součástí turnaje je i dobročinné penaltové kopání na bránu, kterou vždy hájí jednatel společnosti. Letos to byl Martin Buday, jednatel společnosti a ředitel sekce Marketing obchod. Tento rok bylo „vykopáno“ jedenáct tisíc korun, které byly po skončení turnaje předány řediteli neziskové organizace Naděje Otrokovice Pavlu Polákovi.

„Charitativní penalty pro otrokovickou Naději již neodmyslitelně patří k našemu Vánočnímu turnaji a jsme rádi, že se nám daří vždy tímto způsobem vykopat částku přesahující deset tisíc,“ radují se hlavní organizátoři fotbalového turnaje Libor Laščák a Jiří Jugas. A ten ještě dodává: „Nejen fotbalové fanoušky zveme na benefiční fotbalové utkání do sportovního areálu na Baťově, kde 25. prosince od 10 hodin bude hrát Výběr kraje proti SK Baťov a firma Continental Barum je partnerem tohoto zápasu.“

Dostupné dokumenty