Návrhy
      Zpráva
      21. prosince 2017

Nábor zaměstnanců do společnosti Continental Barum v roce 2017

• V době vysoké zaměstnanosti jsou kladeny vyšší nároky na personální oddělení a na nábor zaměstnanců, jehož důležitým zdrojem jsou reference od zaměstnanců firmy.
      • V průběhu letošního roku bylo registrováno více než 1700 uchazečů o práci ve společnosti Continental Barum.
      • Nejvíce výběrových řízení probíhalo na dělnické pozice.
      • Očekávaná průměrná dělnická mzda v roce 2017 dosahuje výše 37 100 Kč.

Otrokovice, 21. prosince 2017 – Letošní rok byl pro personalisty společnosti Continental Barum a vedoucí výrob velmi náročný vzhledem k vyšší fluktuaci zaměstnanců. Ta se pohybovala okolo 7 %. Celkově lze zhodnotit, že ke konci roku byl naplněn příjem zaměstnanců dle požadavků vedoucích provozů a všech ostatních oddělení.

Uchazeči o práci ve společnosti Continental Barum využívají komunikaci přes kariérní stránky firmy Continental: continental.jobs.cz. Zde jsou vystaveny inzeráty na volné pracovní pozice nebo žádají o práci přímo prostřednictvím e-mailu: personalni@barum.cz.

Největší a nejstabilnější zdroj nových uchazečů o práci jsou reference od stávajících zaměstnanců společnosti, které tvoří více než 70 %. Tento kanál má spoustu výhod, jednou z nich je povědomí o otrokovické firmě jako o stabilním zaměstnavateli a základní informace, o tom, jak to ve firmě chodí, jaké jsou hodnoty společnosti a firemní kultura.

Do databáze Continental Barum se letos zaregistrovalo více než 1700 uchazečů se zájmem o práci v otrokovické pneumatikárně. Ti, kteří splňovali kvalifikační předpoklady na otevřené volné pozice, byli zváni na výběrová řízení.

V roce 2017 probíhalo nejvíce výběrových řízení v souvislosti s obsazením dělnických pozic do výroby. Momentálně je pravidlem, že výběrová řízení do výroby probíhají každý kalendářní týden. V náboru se projevuje sezónní křivka, kdy nejméně uchazečů se hlásí v letním období.

Nejpřesnější informace o letošním náboru všech uchazečů o zaměstnání má Petr Dostál, personální ředitel společnosti: „Na základě posouzení životopisů bylo z databáze pozváno na výběrová řízení celkem 739 uchazečů. Z tohoto počtu uspělo a bylo přijato celkem 426 uchazečů. Celkově nabíráme nejen do výroby, ale i do servisních, obchodních útvarů a do vývojových center. V roce 2017 jsme ve firmě přivítali 545 nových Barumáků. Z toho 59 na technické a ekonomické pozice.“

Nové uchazeče o zaměstnání ve firmě Continental Barum zajímá průměrná mzda, která za rok 2016 v dělnických kategoriích činí měsíčně 34 405 Kč (celkem za celou společnost to je 38 839 Kč). Pro rok 2017 bylo vyjednáno sedmiprocentní navýšení mzdových tarifů. Z toho očekáváme průměrnou mzdu za rok 2017 ve výši 37 100 Kč pro dělnické kategorie a téměř 42 tisíc Kč v celé společnosti.

Ve společnosti Continental Barum je v posledních letech každoročně zaznamenáván nárůst mezd a mzdových tarifů.

Společnost Continental vyvíjí průkopnické technologie a služby pro udržitelnou a propojenou mobilitu lidí a jejich zboží. Tato technologická společnost založená v roce 1871 nabízí bezpečná, efektivní, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. Společnost Continental dosáhla v roce 2016 obratu 40,5 miliard eur a v současné době zaměstnává více než 233 000 zaměstnanců v 56 zemích.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobních a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Meclově, Otrokovicích, Ostravě a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental zaměstnává již více než 20 000 pracovníků.

Zobrazit více Zobrazit méně