Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      10. dubna 2018

Pneumatiky, automobilové řídicí jednotky a teď i světla: Continental vstupuje do joint venture se společností Osram

• Continental a Osram spojují svoje znalosti v oblasti osvětlení, ovládání světel a řídicí elektroniky
      • Po získání nezbytných potvrzení bude od druhé poloviny roku 2018 v rámci joint venture pracovat 1 500 zaměstnanců
      • Obě mateřské společnosti vlastní 50% podíl a cílem joint venture je dosáhnout tržeb ve výši několika stovek milionů eur
      • Ředitelem nového podniku (CEO) bude Dirk Linzmeier ze společnosti Osram, finančním ředitelem (CFO) Harald Renner ze společnosti Continental
      • Portfolio výrobků bude zahrnovat osvětlovací moduly na bázi polovodičů, jako jsou přední nebo zadní světlomety LED, laserové osvětlovací moduly nebo řídicí jednotky světel

Praha, 10. dubna 2018 - Společnosti Continental a Osram úspěšně završily svá jednání o vytvoření joint venture Osram Continental GmbH. Výsledkem je podnik, v něm drží oba partneři 50% podíl a který si klade za cíl spojit znalosti firem Continental a Osram v oblastech osvětlení, ovládání světel a elektroniky.

Zahájení činnosti nové společnosti je naplánováno na druhou polovinu roku 2018, jakmile budou dokončeny všechny nezbytné kontrolní procesy vyplývající ze spojení obou firem. Ředitelem nového podniku bude Dirk Linzmeier ze společnosti Osram, finančním ředitelem Harald Renner ze společnosti Continental.

Chceme se aktivně podílet na technologických proměnách v oblasti osvětlení pro automobilový průmysl a vyvinout ještě více inovativní a pokročilá řešení pro světelnou techniku. Nový joint venture nám pomůže vytvořit podmínky pro další rozvoj díky spojení našich znalostí o softwaru a elektronice se zkušenostmi Osramu v oblasti osvětlení pro automobily. Budeme tak schopni nabídnout našim zákazníkům bezkonkurenční portfolio produktů v oblasti osvětlení,“ řekl Andreas Wolf, šéf obchodní jednotky Karoserie & Zabezpečení společnosti Continental.

Digitalizace přináší nové možnosti v oblasti osvětlení automobilů a také příležitosti, které chceme společně s firmou Continental využít. Díky našemu spojení získáme ještě výhodnější pozici pro další rozvoj inovací v těsné spolupráci s dalšími subjekty v automobilovém průmyslu. Cílem je hlubší propojení osvětlovací techniky, senzorů a palubní elektroniky, abychom mohli vyvinout zcela nové typy pokročilého osvětlení v jednom modulu se senzory a dále světelnou komunikaci mezi řidičem, ostatními účastníky silničního provozu a okolím vozidla,“ vysvětlil Hans-Joachim Schwabe, šéf divize Speciálního osvětlení společnosti Osram.

Nový společný podnik bude mít sídlo v oblasti Mnichova, ale působit bude globálně, aby se mohl přizpůsobit rychlým vývojovým cyklům různých zákazníků v místě jejich působení. Portfolio výrobků bude zahrnovat osvětlovací moduly na bázi polovodičů, jako jsou přední nebo zadní světlomety LED, laserové osvětlovací moduly nebo řídicí jednotky světel.

Continental AG

Continental vyvíjí pokrokové technologie a nabízí služby pro udržitelnou a provázanou mobilitu lidí a jejich majetků. Technologická společnost založená roku 1871 nabízí bezpečná, účinná, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. V roce 2017 dosáhla společnost Continental předběžného obratu 44 miliard eur a v současné době zaměstnává více než 235 000 pracovníků v 61 zemích.

Continental Automotive vyrábí mimo jiné automobilovou elektroniku, palivové dopravní jednotky, řídicí jednotky motorů a převodovek, senzory, dveřní moduly, klíčky, brzdové posilovače, elektrické vakuové pumpy, převodové jednotky pro elektronickou parkovací brzdu, ostřikovací systémy, rotační ventily a moduly pro recirkulaci výfukových plynů, aktuátory, vysokotlaká dieselová a benzínová čerpadla a turbodmychadla.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích, Trutnově, Ostravě (výroba i výzkumné R&D centrum) a Meclově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen, Partizánske a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 19 000 pracovníků.

Dostupné dokumenty

Zobrazit více Zobrazit méně