Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      07. prosince 2017

V Otrokovicích plní dětská vánoční přání

Zaměstnanci Continental Barum pomáhají nemocným a sociálně znevýhodněným dětem

•  Prodej vánočních hvězd pro o.p.s. Šance Olomouc probíhal i mezi zaměstnanci Continental Barum Otrokovice.
      • V Otrokovicích se prodaly vánoční hvězdy za více než 25 tisíc korun.
      • Spolu se sesterským závodem ve Frenštátu zaměstnanci na pomoc onkologicky nemocným dětem přispěli částkou 50 500 korun.
      • I letos zaměstnanci otrokovického Continental Barum pomáhají sociálně znevýhodněným dětem koupí vánočních dárků v tradiční akci Strom splněných přání.

Otrokovice, 7. prosince 2017 – V posledních dvaceti letech se pravidelně v adventním čase uskutečňuje dobročinný prodej vánočních hvězd organizovaným sdružením Šance. Výtěžek z prodejní akce vánočních růží jde na pomoc těžce nemocným dětem hospitalizovaným s leukémií na Hemato-onkologické oddělení Dětské kliniky FN a LF UP Olomouc. Pro sdružení Šance Olomouc pracuje paní Zdena Wasserbauerová, bývalá zaměstnankyně společnosti Continental Barum, známá především v souvislosti se svou spoluprací s Českým národním registrem dárců kostní dřeně, v rámci kampaně Jedu na dřeň a z jarních akcí Darování krve s Continentalem.

Sbírka s názvem Vánoční hvězda začala v Otrokovicích v roce 1998 a brzy se, právě za intenzivní podpory paní Wasserbauerové, rozšířila po celé České republice. V prvním ročníku se vybralo 58.700 korun. Minulý rok to už bylo více než dva miliony korun. Výtěžek každým rokem putuje na Hemato-onkologické oddělení Dětské kliniky FN a LF UP Olomouc.

„Z peněž získaných prodejem vánočních růží se dotuje například provoz galerie, v níž si mohou hrát a malovat pacienti, kteří nejsou v izolaci. Také pravidelně bývají zakoupeny zdravotnické pomůcky, přístrojové, technické a jiné vybavení pro nemocnici i v domácí péči nebo se organizují ozdravné a rekondiční pobyty malých pacientů,“ shrnula Zdena Wasserbauerová služby, které z vybraných peněz sdružení Šance poskytuje ve prospěch pacientů Dětské kliniky.

V letošním roce zaměstnanci Continental Barum v Otrokovicích o.p.s. Šance Olomouc podpořili částkou 25 500 korun, neboť zakoupili 132 velkých třívýhonkových a 57 malých jednovýhonkových vánočních hvězd. Sesterská společnost Continentalu ve Frenštátě pod Radhoštěm byla podobně úspěšná, takže se dvěma moravským závodům Continental v České republice podařilo celkem v prodeji vánočních hvězd utržit 50 500 korun.

Vánoční hvězdy tak budou zdobit domácnosti nebo i kanceláře a vytvářet tak vánoční atmosféru.

K vánoční atmosféře patří samozřejmě i vánoční dárky. Ne každý si bohužel může dovolit obdarovat své nejbližší. Je smutné, pokud především děti pod vánočním stromkem nenaleznou žádný dárek.

Již potřetí zaměstnanci Continental Barum organizují pomoc dětem ze sociálně znevýhodněných rodin z Otrokovic, Zlína a nejbližšího okolí. Ve vstupním vestibulu společnosti Continental Barum již svítí Strom splněných přání. Pracovníci odboru Sociálně právní ochrany dětí z měst Otrokovic a Zlína vytipovali celkem stovku dětí ze sociálně znevýhodněných rodin, děti oslovili a zjistili jejich velká přání, která by se pravděpodobně nevyplnila. Tato přání jim však budou plnit pracovní kolektivy, zaměstnanecké týmy či jednotliví zaměstnanci společnosti Continental Barum. Dárky pak budou předány dětech právě prostřednictvím sociálních pracovníků z měst Otrokovice a Zlín. Děti se tak mohou těšit na své vysněné stavebnice, figurky, puzzle, panenky, plyšáky, auta na dálková ovládání, deskové hry či sportovní potřeby.

Jednatel společnosti Libor Láznička patří tradičně mezi ty zaměstnance, kteří děti obdarovávají. „Před třemi lety jsme založili spolu s otrokovickou a zlínskou radnicí charitativní tradici. Naši zaměstnanci do pomoci sociálně znevýhodněným dětem zapojují, takže v této dobročinné podpoře budeme pokračovat.“

Společnost Continental vyvíjí průkopnické technologie a služby pro udržitelnou a propojenou mobilitu lidí a jejich zboží. Tato technologická společnost založená v roce 1871 nabízí bezpečná, efektivní, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. Společnost Continental dosáhla v roce 2016 obratu 40,5 miliard eur a v současné době zaměstnává více než 233 000 zaměstnanců v 56 zemích.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobních a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Meclově, Otrokovicích, Ostravě a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental zaměstnává již více než 20 000 pracovníků.

Zobrazit více Zobrazit méně