Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      06. května 2020

Produkty z dílny Continental získaly hned několik prestižních ocenění za design

• Dvojnásobný úspěch v soutěži German Design – dva produkty společnosti Continental, konkrétně zařízení neviditelných tlačítek Morphing Controls a systém pro zobrazování Curved Plastic Lens Display, dosáhly na vítězství v kategorii „vynikající produktový design“
      • Na veletrhu Cycle Show Taipei získaly ocenění také cyklistické pneumatiky Continental Urban Taraxagum. Výrobek obdržel cenu d&i Awards za design a udržitelnost materiálu z přírodního kaučuku

Praha, 6. května 2020 - Společnost Continental dosáhla dvojitého úspěchu v soutěži German Design Award. V kategorii „Vynikající produktový design“ zajistily technologické firmě vítězství neviditelná tlačítka, nesoucí označení Morphing Controls, a integrované řešení displeje Curved Plastic Lens Display. Vedle toho také Continental uspěl na veletrhu Cycle Show Taipei, na němž porota ocenila první sériově vyráběné cyklistické pneumatiky s technologií Taraxagum — z kaučuku získaného z pampelišek.

„Jsme velmi poctěni, že německá Rada pro design uznala kvalitu naší projekční a vývojové práce. Ceny nás povzbuzují k neustálému vývoji našich řešení pro zlepšení uživatelského dojmu,“ řekl Dr. Frank Rabe, vedoucí obchodní jednotky Human Machine Interface ve společnosti Continental, k úspěchům v soutěži German Design Award.

Morphing Controls umožňují funkční povrchy

Osvětlená tlačítka vystupují z elegantního povrchu přístrojové desky, jakmile se ruka řidiče přiblíží k jejímu povrchu. V místě, kde umělá hladká kůže tvoří uhlazený a působivý vzhled, se rozsvítí trojrozměrná tlačítka. Jakmile řidič úspěšně použije tlačítko, ucítí jako potvrzení stisku krátký impulz. V momentě, kdy oddálí ruku pryč, tlačítka zmizí znovu pod povrchem, samozřejmě beze stopy. S těmito ovládacími prvky Morphing Controls Continental splňuje dříve často protichůdné požadavky při navrhování moderních interiérů — co nejvíce použitelných funkcí obsluhovaných co nejmenším počtem ovladačů.

Curved Plastic Lens Display: zakřivený displej pro komunikaci člověk-stroj

Integrovaný zakřivený displej, nesoucí název Curved Plastic Lens Display, ukazuje další vývojový krok pro velké uživatelské rozhraní mezi vozidlem a řidičem či cestujícími. Malé poloměry zakřivení v kombinaci s topografickými povrchovými prvky výrazně zlepšují uživatelský zážitek z více zobrazovacích systémů ve vozidle a nabízejí novou úroveň flexibility designu. Na rozdíl od podobných řešení ze skla nabízí systém společnosti Continental řadu výhod, například možnost integrace topografických povrchových prvků nebo více stupňů volnosti prostřednictvím tištěných a individualizovaných možností designu. Systém Curved Plastic Lens je navíc díky své vysoké nákladové efektivnosti vhodný pro velkoobjemové modely vozidel.

Úspěch cyklistické pneumatiky Urban Taraxagum na Cycle Show Taipei

Porota cen d&i Awards, které jsou předávány během veletrhu Cycle Show Taipei, udělila cyklistickým pneumatikám Continental Urban Taraxagum její nejvyšší ocenění. Komise se rozhodla ocenit design běhounu a bočnice pneumatiky a rovněž i použití udržitelného materiálu. Přírodní kaučuk je získáván z pampelišek pěstovaných v blízkosti továrny, v níž pláště vznikají. Veletrh Cycle Show Taipei musel být zrušen z důvodu pandemie koronaviru, ceny však byly navzdory tomu předány.

German Design Award

German Design Award je mezinárodní cenou německé Rady designu. Jejím cílem je objevovat, prezentovat a odměňovat jedinečné designérské trendy. Z tohoto důvodu jsou vysoce kvalitní výrobky z oblasti produktového a komunikačního designu každoročně oceňovány, přičemž všechny v mezinárodním designovém prostředí představují svým způsobem revoluční přístup. German Design Award je rozdělena do tří kategorií: „Vynikající produktový design“, „Vynikající komunikační design“ a „Vynikající architektura“. Porota German Design Award se skládá z odborníků na design z oblasti obchodu, vzdělávání a vědy, jakož i z oblasti designu. Německá Rada pro design udělila letošní ceny 7. února ve Frankfurtu.

Dostupné dokumenty

Zobrazit více Zobrazit méně