Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      02. března 2020

Revoluční závodní seriál Extreme E, který bude spoléhat na pneumatiky Continental, startuje již za 9 měsíců

• Continental je partnerem a dodavatelem pneumatik pro nově vznikající závodní seriál Extreme E, který odstartuje v Dakaru v lednu 2021
      • Jezdci usednou do elektrických terénních speciálů, závodit se bude v různorodých podmínkách
      • Jedním z cílů šampionátu je upozornit na klimatické změny a výzvy budoucnosti​​​​​​​

Praha, 2. března 2020 – Společnost Continental je jedním z hlavních partnerů vznikajícího šampionátu Extreme E, určeného pro terénní závodní speciály s elektrickým pohonem. Organizátoři již zveřejnili předběžnou podobu kalendáře pro premiérovou sezonu, která by měla odstartovat v senegalském Dakaru v lednu příštího roku. Závodní týmy budou používat pneumatiky Continental s nejmodernějšími technologiemi.

Závody revolučního seriálu pro elektrické závodní vozy SUV se budou konat po celém světě a to v oblastech, které jsou již postiženy klimatickou změnou. Jedním z cílů šampionátu Extreme E je totiž upozornit na současné environmentální problémy. Podle předběžného pětidílného kalendáře sezona 2021 začne 22. ledna v senegalském Dakaru a postupně bude pokračovat závody v Saúdské Arábii, Nepálu, Grónsku a v Brazílii.

Jednotlivé závody se budou konat ve velmi rozdílných podmínkách, což vyvolá extrémní nároky na samotné jezdce a samozřejmě i na techniku. Společnost Continental proto závodním týmům dodá pneumatiky, které budou muset poskytnout maximální přilnavost za všech okolností: pří jízdě v poušti v Africe, po kamenitém povrchu v Himálajích, ale i v arktických podmínkách ledového Grónska.

Continental se již na úlohu dodavatele obutí pro Extreme E intenzivně připravuje a ve spolupráci se švédskou jezdkyní Mikaelou Åhlin-Kottulinskou, zatím jedinou ženskou vítězkou závodu ve skandinávském šampionátu STCC, probíhá testování závodních pneumatik.

Unikátní bude rovněž formát závodů, které budou probíhat vyřazovacím způsobem v 6 až 10 kilometrů dlouhých etapách, přičemž trasa bude určena virtuálními bránami. Všichni účastnické týmy budou mít k dispozici totožný závodní speciál ODYSSEY 21 od společnosti Spark Racing Technology s výkonem odpovídajícím 550 koňským silám a zrychlením z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy.

Účast v Extreme E již přislíbila řada vynikajících závodníků v čele se šestinásobným mistrem světa v rallye Sébastienem Ogierem či bývalými jezdci F1 Lucasem di Grassem a Brunem Sennou.

Kalendář Extreme E v roce 2020:

Ocean Stage: od 23. do 24. ledna, Dakar, Senegal

Desert Stage: od 6. do 7. března, Al Ula, Saúdská Arábie