Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      11. ledna 2016

Roční cíle dosaženy: Continental se v náročném prostředí prosazuje i v roce 2015

• Automobilový dodavatel zveřejňuje předběžné klíčové údaje pro hospodářský rok 2015
      • Obrat se zvyšuje o 14 procent na více než 39,2 miliard eur
      • Byl dosažen upravený zisk EBIT ve výši 4,4 miliard eur (marže 11,7%)
      • Výhled na rok 2016: Nárůst obratu o cca 5% na přibližně 41 miliard eur

Hannover, 11. ledna 2016. Koncern Continental se může ohlédnout za úspěšným hospodářským rokem 2015: S obratem kolem 39,2 miliard eur a s upravenou marží EBIT ve výši 11,7 % dosáhla tato technologická společnost svých ročních cílů.

„V roce 2015 jsme pokračovali ve zvyšování zisku i navzdory celkově náročnému hospodářskému prostředí. Růst trhu v Evropě a v USA nám pomohl kompenzovat pokles růstu v Číně, těžkou recesi v Rusku a v Brazílii a také klesající průmyslové podnikání především v oblasti komodit. Mohli jsme se také znovu spolehnout na angažovanou práci více než 208 000 našich zaměstnanců po celém světě“, řekl předseda představenstva dr. Elmar Degenhart v pondělí u příležitosti oznámení předběžných klíčových údajů během autosalonu „NAIAS“ v Detroitu, USA.

„Pro rok 2016 počítáme s mírným vzestupem celosvětové výroby osobních automobilů a lehkých užitkových vozidel do šesti tun celkové váhy z přibližně 88 na 89 milionů vozidel na celém světě. Na základě toho očekáváme nárůst obratu o asi 5 % na přibližně 41 miliard eur. Naši upravenou marži EBIT chceme určitě udržet výše než 10,5 %“, doplnil Degenhart.

Společnost Continental předloží své předběžné hospodářské výsledky 3. března 2016 v rámci plně digitální finanční tiskové konference.

Dostupné dokumenty

Zobrazit více Zobrazit méně