Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      16. ledna 2019

Společnost Continental je Dodavatelem pro Auto roku 2019: Ford Focus je nabitý výrobky z českých závodů

• Společnost Continental se stala Dodavatelem pro Auto roku 2019
      • Vůz disponuje řadou výrobků z několika českých závodů Continental, tyto komponenty zajišťují pohodlí a bezpečnost cestujících
      • Ford Focus se dodává například s funkcí bezklíčového otevírání vozu a startování, systémem Common rail nebo elektrickým otevíráním oken od společnosti Continental. Vybaven může být také prémiovými pneumatikami ContiSportContact 5

Praha, 16. ledna 2019. Společnost Continental získala ocenění Dodavatel pro Auto roku 2019. V útrobách nového Fordu Focus se nachází mnoho komponentů vyrobených v českých závodech Continental, díky kterým vůz disponuje bezkontaktním otevíráním a startováním a také dokáže bezpečně zastavit.

Vítěz ankety Auto roku 2019 může být vybaven prémiovými pneumatikami ContiSportContact 5 od společnosti Continental, propůjčující Fordu Focus výborné jízdní vlastnosti. O bezpečné zastavení se kromě plášťů stará i posilovač brzd a elektrická parkovací brzda z jičínského závodu této značky. K bezpečnosti vozu přispívají i ostřikovací systémy z Continental Adršpach, odkud pocházejí zdvihové trysky ostřikovačů světel nebo hadicové systémy.

Pohodlí cestujících zajišťuje bezklíčový vstup do vozu a startování pomocí pasivního klíče vyrobeného v závodě Continental ve Frenštátu pod Radhoštěm. Signály z klíče detekuje multikanálový přijímač umístěný ve voze. Nezbytným prvkem, jenž umožňuje například elektrické ovládání oken, centrální zamykání nebo ovládání vnějších zpětných zrcátek, je i dveřní modul.

V pohonném ústrojí Fordu Focus se nachází několik komponentů ze závodu Continental Trutnov. Systém přímého vysokotlakého vstřikování paliva Common rail je nezbytnou součástí dieselových motorů. Dodávané vysokotlaké palivové senzory, čerpadla nebo turbodmychadlo pomáhají dosáhnout vysokého výkonu a optimálního chodu motoru.

„Nový Ford Focus je plný techniky z českých závodů Continental, prostřednictvím které se snažíme naplnit cíle strategie Vision Zero, tedy eliminaci nehod, zranění a v konečném důsledku také úmrtí na silnicích,“ říká Milan Souček z Continental Automotive Czech Republic.

Vybrané díly ve Fordu Focus vyrobené v českých závodech Continental:

Pneumatiky

•  Continental ContiSportContact 5 – 215/50 r 17 94V XL (Otrokovice)

Podvozek a bezpečnost

• Posilovač brzd (Jičín)
      • Elektronická parkovací brzda (Jičín)
      • Plnicí hrdlo (Adršpach)
      • Hadicové systémy (Adršpach)
      • Zdvihové trysky na ostřik světel (Adršpach)
      • Nádobky na kapaliny (Adršpach)

Pohonné ústrojí

• Systém Common rail (Trutnov)