Návrhy
      Zpráva
      11. června 2019

Titul Cyklozaměstnavatel regionu opět patří společnosti Continental Barum

• Již počtvrté se zaměstnanci společnosti Continental Barum zapojili do celorepublikové kampaně Do práce na kole.
      • Opět se registrovalo více zaměstnanců než v předcházejícím roce, a to přesně o 50 cyklistů než v roce 2018.
      • Ve dvou vnitropodnikových soutěžích se bojovalo v kategoriích Pravidelnost týmů a Výkonnost jednotlivců.
      • Společnost Continental Barum je držitelem titulu Cyklozaměstnavatel České republiky, který mu náleží trvale a každý rok obhajuje regionální vítězství v soutěži Cyklozaměstnavatel Zlínského kraje.

Otrokovice, 11. června 2019. Posledním dnem měsíce května skončil devátý ročník celorepublikové soutěže Do práce na kole, který organizuje pražská společnost Auto*Mat. Již pošesté se zapojili také cyklisté z měst Zlín a Otrokovice. A zaměstnanci společnosti Continental Barum ekologicky jezdí v soutěži počtvrté. Každoročně roste počet registrovaných cyklistů z řad zaměstnanců.

Cílem soutěže je přivést co největší počet obyvatel měst a obcí k využívání ekologických a udržitelných způsobů dopravy a ulevit tak životnímu prostředí. Zúčastnit se květnové soutěže mohou, kromě cyklistů a koloběžkářů, i běžci, chodci a jezdci na in-line bruslích. Tématem aktuálně uplynulého ročníku byl „Homo cykliens“, což je upozornění na to, že právě více cyklistů může ulevit ulicím od přetížené dopravy.

V letošním roce se registrovalo 248 zaměstnanců v 70 dvou až pětičlenných týmech. Tento počet je více než polovina všech registrovaných účastníků města Otrokovice. Zaměstnanci společnosti byli k pravidelným cestám motivování i tím, že při ujetí předepsaného množství kilometrů, pak mohou získat finanční dotaci na koupi kvalitních sportovních dvouvrstvých cyklokalhot Continental.

Ačkoliv celý květen vládlo chladné, deštivé, a pro cyklovyjížďky nepřívětivé počasí, tak zaměstnanci společnosti Continental Barum najezdili více než 65 700 kilometrů. Je to asi o 10 tisíc kilometrů méně než loňský květen, kdy již panovalo pravé letní počasí. Průměrně každý registrovaný zaměstnanec ujel během května 265 kilometrů od práce a z práce na kole.

Týmy Fryštáčané a spol., Radovany Team, Oldskůl a Čechoslováci měli i 100% pravidelnost jízd ve vnitropodnikové soutěži Pravidelnost týmů, která měla přísnější pravidla než ta regionální. Firemní vyhlašování vítězů se konalo v pátek 7. června a své zasloužené cyklo ceny si odnesly všechny týmy s pravidelností nad 90 %.

Vnitropodniková soutěž Výkonnost jednotlivců zná také své vítězky a vítěze. Oceněny byly také tři nejvýkonnější ženy – Dana Minaříková, Lucie Skřivánková a Ivana Kunzová. Každá najela více než 300 kilometrů. Za své výkony, za nejdelší cesty do práce ceny obdrželi i loňský firemní vítěz Libor Hikl, který během května ujel 2807,9 kilometrů. Tato vzdálenost je téměř o 148 kilometru delší, než je nejdelší vzdálenost ze severu na jih USA. Na druhém místě dojel Josef Bouda s 2151 kilometry a třetí příčka patřila jeho týmovému kolegovi Pavolu Punovi (tým Čechoslováci), který ujel jen o 84 kilometrů méně.

Firemního předávání cen se zúčastnila také Jana Vybíralová, regionální cyklokoordinátorka za iniciativu Cyklo Zlín. „Firmě Continental Barum blahopřeji k obhájení titulu Cyklozaměstnavatel regionu, které získávají za skvělé zázemí pro zaměstnance-cyklisty. Děkuji také za fantastickou účast v soutěži, za pořádání týmové snídaně pro registrované zaměstnance a celkovou podporu cykloaktivit v regionu. Těším se na další spolupráci.“

Celou akci podporují i jednatelé společnosti Libor Láznička a Jan Černošek, kteří se pravidelně soutěže účastní jako cyklisté.
      Registrovaní cyklisté měli také možnost společně se setkat s vedením společnosti u firemní snídaně a pobavit se o aktivitách pořádané pro cyklisty. Snídaně se konala 28. května před firemní kolárnou a otevřená byla pro všechny v cyklodresu Continental nebo tričku kampaně Do práce na kole 2019.

Dostupné dokumenty

Cyklozaměstnavatel regionu

Cyklozaměstnavatel regionu v rámci kampaně Do práce na kole opět obhájila společnost Continental Barum

Zobrazit více Zobrazit méně