Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      01. října 2019

Vitesco Technologies: Nový název odkazuje na vedoucí pozici v oblasti technologií pro čistou dopravu

• Divize Powertrain společnosti Continental se stává společností Vitesco Technologies
      • Andreas Wolf, CEO společnosti Vitesco Technologies: „Naším cílem je čistá a udržitelná doprava. Proto se soustředíme na elektrický pohon a inteligentní technologie. Jsem nadšený naší novou pozicí na trhu. Díky ní zdůrazňujeme náš závazek zůstat na špičce v oblasti ekologicky čistých pohonných ústrojí“
      • Vitesco Technologies bude vyvíjet a dodávat pokročilé technologie pro pohon vozidel stávajícím a samozřejmě také novým zákazníkům podle jejich požadavků

Praha, 1. října 2019 - V německém Řeznu se představuje nová společnost: někdejší divize koncernu Continental zaměřená na pohonné jednotky bude od dnešního dne působit pod obchodním názvem Vitesco Technologies. Nová společnost, která fungovala nezávisle již od ledna 2019, představuje svou novou identitu na přibližně padesáti trzích po celém světě. Jako první přichází na řadu sídlo ústředí v Simensstrasse v Řeznu, kde se na střeše budovy nachází nové a nápadné logo. Prezentace navenek je podpořena moderně pojatou webovou stránkou a profily na řadě sociálních sítí.

„Naším cílem je ekologicky čistá a udržitelná doprava. Proto se soustředíme na to, aby základní komponent každého vozu – tedy jeho motor – využíval elektrický pohon a inteligentní technologie. Jsem nadšený naší novou pozicí na trhu. Díky ní zdůrazňujeme závazek zůstat na špičce v oblasti čistých pohonných ústrojí, ale nejen dnes, jde nám zejména o budoucnost,“ prohlásil Andreas Wolf, ředitel společnosti Vitesco Technologies.

Posílení autonomie společnosti Vitesco Technologies je reakcí koncernu Continental na rychle se měnící nároky v oblasti pohonných ústrojí automobilů. Na vrcholu politického a společenského tlaku po celém světě figuruje zejména drastické omezení emisí. Požadavky na posun v této oblasti však vypadají v každém regionu jinak.

„Zásadním požadavkem dneška je flexibilita. Z globálního hlediska jsou žádané stále všechny typy pohonu. Chceme zajistit, aby jakýkoli pohonný agregát byl ekologicky čistý, efektivní a také dostupný. Cestu představuje důsledná elektrifikace. Jako společnost s velkou tradicí dokážeme nyní ještě rychleji a účinněji reagovat na požadavky v automobilovém odvětví a lépe využít naše silné stránky,“ řekl Wolf. „V oblasti elektrifikace spalovacích motorů chceme hrát vedoucí úlohu.“

Původ nového jména

Název „Vitesco“ pochází ze slova „vita“ (latinsky život) a vyjadřuje rychlost a flexibilitu. Termín „Technologies“ zdůrazňuje, že se firma hlásí ke svému odkazu poskytovatele inovativních a průkopnických technologií, systémů a služeb pro trvale udržitelnou dopravu. Logo společnosti se svými plynulými křivkami také připomíná nadšení, dynamiku a pohyb a představuje protiváhu názvu „Technologies“.

Okolnosti vzniku

Vývoj nových pohonných ústrojí v současnosti prochází nejvýznamnější proměnou v dějinách, ale s odhadovaným podílem 50 % elektrických a hybridních vozidel v roce 2030 nabízí zároveň velké příležitosti v oblasti elektrické mobility. V příštích letech mimořádně stoupne důležitost zejména integrace mildhybridních systémů do spalovacích motorů.

Společnost Vitesco Technologies těží z bohatého a desítky let budovaného know-how ve vývoji široké řady pohonných ústrojí. To se týká také oblasti elektromobility, která roste mimořádným tempem. Vitesco Technologies v současnosti náleží k málu dodavatelů, schopných zajistit kompletní elektrifikaci pohonného ústrojí z jediného zdroje. Nabídka produktů zahrnuje moderní a efektivní systémy pro 48V palubní síť, elektrické motory nebo elektroniku pohonu pro hybridní a plně elektrická vozidla. Po desetiletí nashromážděné zkušenosti společnost nyní zužitkovává u svých klíčových výrobků, kam se řadí elektronika, čidla a aktuátory. Tyto prvky zůstávají i nadále nepostradatelné, ať už se vývoj pohonných ústrojí posune kterýmkoli směrem.

Andreas Wolf převzal vedení divize zaměřené na vývoj pohonných jednotek v říjnu 2018 a o rok později se tato společnost stává samostatnou firmou Vitesco Technologies. V minulosti stál Wolf v čele obchodní jednotky Body & Security společnosti Continental. Tato divize pod jeho vedením ztrojnásobila svůj obrat a zdvojnásobila zisk. Také další dva nejvyšší manažeři společnosti Vitesco Technologies, finanční ředitel Werner Volz a personální ředitel Ingo Holstein, mají za sebou dlouhé kariéry u Continentalu.

Dostupné dokumenty

Zobrazit více Zobrazit méně